Okoseszközök

Az androidos mobilok végre tudják kezelni a iPhone-os SMS-eket

Az androidos telefonok gyári üzenetküldője mindeddig nem tudta értelmezni azokat a reakciójeleket, amiket egy iPhone-ról küldött át valaki. De a Google végre úrrá lett a problémán. Más újdonságok is jöttek.

A Google időről időre sok újdonsággal bővíti rendszerét, vagy az arra elérhető szolgáltatások valamelyikét. Ezúttal a gyári üzenetküldőnél (Messages/Üzenetek) aktiváltak néhány okosságot, köztük egy olyat is, ami végre orvosolni tudja az iPhone-okról érkezett reakciók miatti problémát.

Ahogy ugyanis az Engadget rámutatott, ha valaki eddig egy iPhone-használóval chatelt a Messagesben, és előbbi például lájkolta a szöveget, az az androidos oldalon egész másképp nézett ki: a rendszer szöveggel kiírta, hogy a másik így reagált rá, ahelyett, hogy egy szív emojit jelenített volna meg. Ennek azonban hivatalosan is vége, mert a Google orvosolta ezt a gondot. Igaz, egyelőre csak angol nyelvterületen, de ígéretük szerint hamarosan más nyelvekre (így a magyarra) is kiterjesztik.

Egy fontos újítás a beérkező üzenetek két csoportra való osztása is. Az app képessé vált ugyanis rá, hogy különbséget tegyen a vállalati/céges kommunikáció és a személyes, ismerősökkel folytatott chat között. Ezzel a Google szerint sokkal élvezetesebbé válik az alkalmazás használata, hiszen az androidosok könnyedén navigálhatnak majd a két csoport között. (Az appon belül ugyanakkor megmarad egy összes fül is, ahol zsúfolva jelennek meg a beérkezett üzenetek.)

A keresőcég fontosnak tartja, hogy a nekünk kedves ismerősök születésnapját akkor sem felejtsük el, ha történetesen nagyon elfoglaltak vagyunk. Ezt úgy oldották meg, hogy a Messages egy finom jelzést küld majd, ha úgy érzékeli, hogy a velünk kontaktban állók között egy szülinapos is van. A felhasználó ilyenkor matricát is küldhet az ünnepeltnek. A funkció viszont csak úgy lehet használni, ha a partner megtalálható a névjegyek közt, és a rendszer a születésnapját is rögzítette.

Az app mindezeken felül új emojikat is tartalmaz, az üzenetben megosztott YouTube-linkek mostantól videókként töltődnek be. Ez utóbbi haszna, hogy a felhasználó az üzenetküldőből is megtekintheti a felvételt, és ugyanott reagálni is tud rá.

Az újításokat, ahogy máskor is, fokozatosan teszik elérhetővé az androidos felhasználók számára.

Forrás: HVG

Friss