Okoseszközök

Hordozható monitorral rukkolt elő az LG

Akár profi képszerkesztésre is megfelelhet az USB-C csatlakozós megjelenítő.

Új kiegészítőt dob piacra elsősorban a pehelysúlyú laptopjaihoz az LG. A Gram +view 16MQ70 hordozható monitorát olyan üzleti felhasználóknak szánja, akik folyamatosan mozgásban vannak, azonban a munkájuk jellege miatt jó hasznát tudják venni egy másodlagos megjelenítőnek. A fekvő és álló tájolásban is használható külső kijelzőt csak rá kell dugni egy USB-C kábellel a laptopra, az adatkommunikáció DisplayPort Alt Mode protokollal történik.

Az önmagában 670 grammos, míg a védőtokként és kitámasztóként is funkcionáló borításával együtt 990 grammot nyomó külső monitorba 16 hüvelykes és 2560×1600 pixeles IPS panel került, 8 bites színleképezéssel, 350 cd/m² maximum fényerővel, 1200:1 kontrasztaránnyal. Ennek köszönhetően a 16:10 képarányú monitor a DCI-P3 színtér 99%-át képes megjeleníteni, akár profi fotószerkesztésre vagy videókészítésre is megfelelhet a terepen dolgozóknak.

Az LG Gram +view 16MQ70 európai forgalmazásával kapcsolatos részletek hírünk írásakor még tisztázatlanok voltak, de az Egyesült Államokban már megkezdődött az értékesítése, ott 350 dollárba (nettó 122 ezer forintba) kerül.

Forrás: ORIGO

Friss