Okoseszközök

Újrahasznosított anyagokból építkezik a Marshall új hangfaltriója

A Marshall nemrég három új hangszóróról is lerántotta a leplet, az újdonságok az Action, a Stanmore és a Woburn széria harmadik generációit képezik.

Mindhárom modellben közös, hogy 70%-ban újrahasznosított anyagokból (műanyag és szövet) készülnek, a Bluetooth 5.2 és az aptX szabványok támogatása mellett pedig jack csatlakozóval is rendelkeznek, sőt, a Stanmore III és Woburn III modellek RCA, utóbbi pedig egy extra HDMI portot is kapott.

Mindhárom hangszóró megkapta a Marshall „Placement Compensation” fantázianévre hallgató elhelyezéskompenzációs technológiáját, mely beépített mikrofonok segítségével vizsgálja, hogy az eszközt melyik oldalról veszi körbe az átlagosnál több hangvisszaverő felület és ez alapján hangolja a hangszínszabályzót, amit egyébként egy okostelefonos alkalmazás segítségével mi magunk is birizgálhatunk.

A trió mindhárom tagjában két 15 wattos hangszóró felel a magas hangok megszólaltatásáért, míg a mély hangok az Action III esetében 30, a Stanmore III-ban 50, a Woburn III belsejében pedig 90 wattos hangszórókból jönnek, utóbbinál pedig mindezt két extra, 15 W teljesítményű hangkeltő egészíti ki, melyek a középtartomány hangjainak lejátszásában játszanak szerepet.

Természetesen az eltérő hangrendszer eltérő külső dimenziókat is eredményez, az újdonságok 260 x 170 x 150, 350 x 203 x 188 és 300 x 317 x 203 milliméteres oldalhosszúságokkal rendelkeznek, vételáruk pedig méretükkel egyenesen arányos módon rendre 279, 3659 és 579 dollár.

Forrás: Prohardver

Friss