Okoseszközök

Idén a viselhető technológia megváltoztatja a világot

A viselhető technológia forradalma a küszöbön áll, azaz mindenki életében abszolút kötelezővé válhat. A koncepció már az 1960-as évek óta létezik, amikor a Casio kiadott egy órát, amely számológépként is funkcionált.

Csak a 2010-es években kezdték el a vállalatok a dolgok internetének (IoT) segítségével új dimenzióba emelni a viselhető technológiát. Az Apple első okosórájának 2015-ös megjelenése új utat nyitott, és olyan viselhető technológiai őrületet teremtett, amelyben az IoT-t arra használták, hogy nyomon kövessék az ember tevékenységét, és lehetővé tegyék a több eszköz közötti együttműködést.

A fogyasztói IoT, amely három különálló piacot foglal magában (automatizált otthon, csatlakoztatott autó és viselhető technológia), 2022-ben a globális IoT-bevételek 27 százalékát tette ki. A viselhető technológia lesz a legnagyobb és leggyorsabban növekvő szegmens a bevételek alapján 2023-ban, 126 millió dolláros piacméretet elérve.

Az idei első felében a drága, nem létfontosságú termékekre – például okosórákra és VR/AR headsetekre – fordított fogyasztói kiadások a globális recesszió fenyegető veszélye, a növekvő munkanélküliség és a rendelkezésre álló jövedelmek kimerülése miatt stagnálni fognak. A helyzet valószínűleg javulni fog 2023 második felében, feltéve, hogy a recesszió és az ellátási lánc zavarai stabilizálódnak. A vásárlók emellett vonzóbb felhasználási eseteket fognak követelni a megfizethető árú viselhető eszközök számára, mint például a holografikus kommunikáció és az asztma távfelügyelet.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss