Okoseszközök

Miért fontos, hogy szakemberekre bízzuk telefonunk kijelző cseréjét?

Xiaomi Szerviz kijelző csere

A kijelző minden okostelefonnál az egyik legsérülékenyebb alkatrésznek tekinthető. Dacára a folyamatosan fejlődő technológiáknak, bevonatoknak és védőtokoknak, elegendő egyetlen rossz mozdulat ahhoz, hogy a képernyő részben vagy teljes egészében használhatatlanná váljon.

Sokak számára ilyenkor nem is lehet kérdés, hogy a kijelző cseréjét egy megfelelő szervizre bízzák, azonban rengetegen vannak, akik megpróbálják saját maguk orvosolni a problémát és házilag kicserélni a törött alkatrészt.

Böröndy Péter, a Xiaomi Szerviz tulajdonosa szerint azonban ez az egyik legrosszabb döntés, amit ilyen esetekben meghozhatunk, hiszen szinte nem telik el úgy nap, hogy ne találkoznának legalább egy olyan okostelefonnal, ami azért válik teljesen javíthatatlanná, mert tulajdonosa saját maga próbálta orvosolni hibáját.

Hogy miért jelent mindez olyan nagy kockázatot? Az alábbiakban Péter intelmeit olvashatjuk a téma kapcsán!

Fontos a gyakorlat és a szakértelem

A legnagyobb probléma egy otthoni kijelző cserével általában az, hogy a telefontulajdonosoknak nincs elegendő gyakorlatuk és tapasztalatuk ahhoz, hogy megfelelően kivitelezzék a meglévő alkatrész kiszerelését, valamint a cserekijelző szakszerű beépítését.

Egy szervizben ugyanis a dolgozóknak a mindennapi rutin részét képezi a képernyő cseréje, így a hétköznapi emberek számára szokatlan vagy rendhagyó esetekkel is találkoztak már, pontosan tudják, hogy mivel és hová kell nyúlniuk ahhoz, hogy a cserét szakszerűen kivitelezhessék.

A gyakorlat mellett azonban a szaktudás sem elhanyagolható tényező. Youtube videók és internetes útmutatók alapján ugyanis nem lehet megtanulni a kijelző cseréjét, hiszen azon túl, hogy minden telefon más és más, gyakran a sérülés is befolyásolja, hogy miként kell szétszerelni az eszközt.

Egy okostelefon rengeteg apró alkatrészből, megannyi sérülékeny elemből áll össze, így elég egyetlen rossz mozdulat ahhoz, hogy a kijelző meghibásodása egy sor más egyéb alkatrész cseréjét tegye szükségessé.

Nem ritka, hogy már a szétszereléskor sokan akkora kárt tesznek a telefonjukban, hogy az teljesen használhatatlanná, javíthatatlanná válik, holott szakavatott kezek számára rutinfeladat lett volna az egész.

Xiaomi Szerviz kijelző csere

Xiaomi Szerviz – okostelefon kijelző csere

Speciális szerszámok és kiegészítők

Sokan bele sem gondolnak abba, hogy egy okostelefon kijelzőjének szétszereléséhez mennyi speciális szerszámra és kiegészítőre van szükség. Rögtön halálra ítéli a készülékét, aki egyetlen csavarhúzóval szeretne nekiállni a feladatnak, és rengetegen itt hibáznak hatalmasat.

A világháló ugyanis tele van olyan alternatív módszerekkel, melyek hétköznapi szerszámokkal is lehetővé teszik a kijelző cserét. A probléma azonban, hogy ezek többsége átverés, mégis szinte hetente kerül a Xiaomi Szervizbe is olyan készülék, amit nem megfelelő szerszámokkal akartak szétszerelni.

A kijelző cseréjének ugyanis vannak olyan lépései, amikor egyáltalán nem lehet fémszerszámot használni, vagy a miniatűr csavarokhoz speciális csavarhúzók meglétére van szükség, és akkor még nem is beszéltünk az összeszerelésről.

A cserefolyamat legnagyobb nehézségét ugyanis a kijelző beszerelése jelenti, hiszen ehhez például speciális tömítő ragasztót kell alkalmazni, aminek nemcsak a beszerzése jelenthet problémát magánszemélyek számára, hanem a megfelelő alkalmazás is.

A minőségi alkatrész hiánya rengeteg problémát okozhat

Különösen nagy gondot jelent az otthoni körülmények között elvégzett kijelző cseréjekor a megfelelő alkatrész kérdése. Az internet világában természetesen ma már nem nehéz beszerezni egy cserekijelzőt még egy régebbi okostelefonhoz sem, azonban ilyenkor igencsak komoly fejtörést okozhat a minőség kérdése.

A világ másik feléről rendelt alkatrészekkel ugyanis több probléma lehet. A leggyakoribb, hogy egyszerűen olyan kritikán aluli minőséget képviselnek, hogy telefonunk még törött állapotban is használhatóbb volt, mint az új alkatrésszel.

Ezen felül rengeteg gond adódhat az új kijelzővel a szállítás során is, de a leggyakoribb hiányosság gyakran a cserét követően derül csak ki: rengeteg esetben előfordul, hogy a kérdéses alkatrész azért annyira olcsó, mert valamilyen régebbi technológiára épül fel.

Példának okáért nagyon gyakran találkozni olyan esetekkel, amikor az AMOLED kijelzők helyére olcsóbb, és emiatt kevésbé jó minőségű IPS panelek kerülnek. Miközben az árcédula tekintetében ez valóban spórolás, valójában azonban telefonunk soha többé nem tudja ugyanazt a minőséget biztosítani, mint újkorában.

Egy megfelelő szerviznél ilyen nem fordulhat elő, legfeljebb az, hogy hozott alkatrész kerül beépítésre, de ilyenkor csak magára a szerelésre, a munkára van garancia, a kijelzőre nincs.

Xiaomi Szerviz – okostelefon kijelző csere

A garancia is kérdéses

Ha már szóba került a garancia, érdemes külön kiemelni néhány gondolat erejéig, hogy ez milyen fontos szempont abban az esetben, ha szeretnénk magunk végezni a kijelző cseréjét, hiszen ebben az esetben sem az alkatrészre, sem a munkavégzésre nincs szavatosság.

Ez több szempontból kifolyólag is komoly problémát jelent. Egyrészt a bizonytalan eredetű cserekijelzőknél az is legalább annyira bizonytalan, hogy milyen sokáig bírják majd a beépítést követően, így ha egy hónap után a képernyővel gondok akadnak, kénytelenek leszünk kifizetni egy újabb alkatrészt.

Kellemetlenebb a helyzet abban az esetben, ha a beszerelés során vétettünk hibát. Ha napokon belül elenged a ragasztás vagy kimozdul a helyéről a kijelző, azt senkin sem tudjuk behajtani – még akkor sem, ha valamelyik alkatrész megsérül –, így teljes költségen elölről kell kezdenünk a folyamatot.

Egy szervizben ilyen nem fordulhat elő, hiszen efféle háttér mellett nemcsak magára az alkatrészre, hanem a munkavégzésre is garanciát kapunk, ezáltal bármelyik tekintetben is legyen problémánk az első hónapokban, azt extra költségek nélkül javíttathatjuk ismételten.

Xiaomi telefont Xiaomi Szervizbe

Amennyiben törött vagy hibás kijelzős Xiaomi telefonnal rendelkezünk, és szeretnénk mentesülni a fenti problémák alól, akkor ne is kísérletezzünk az otthoni javítással, hanem válasszuk a Xiaomi Szerviz kijelző csere szolgáltatását.

Esetükben nemcsak tapasztalt munkatársak végzik el az új képernyő beépítését, hanem az elérhető árak mellett garantált a minőségi alkatrész és természetesen a garanciális munkavégzés is.

Az sem jelent problémát, ha nem Budapesten élünk, hiszen a szervizfutár szolgáltatás részeként vidékről, akár otthonunk kényelméből is lehetőségünk nyílik elintézni a teljes folyamatot.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

Hasznos alkalmazások (nem csak) a jó időhöz

honor

Végre megérkezett a tavasz, ami meleget, szép időt és persze több lehetőséget jelent! Ezek kihasználásához pedig a HONOR most pár hasznos alkalmazást ajánl, amik segítenek a maximumot kihozni most, hogy végre ki lehet mozdulni otthonról – de akkor is, ha maradnánk.

🏞️Bejárni a világot…vagy a környéket – Most végre lehet túrázni, biciklizni, kocogni vagy épp csak sétálni egyet a környéken. A Komoot egy remek app, ami nemcsak segít megtervezni útvonalakat, hanem a közösség által létrehozott opciókat is kínál. Akár egy hosszabb menetre vágyunk, akár rövidebb útra, valamit biztos fogunk találni, bárhol is járunk épp.

🌱A természet lágy ölén… vagy otthon – Ha már kimozdultunk, akkor jól jön a Seek, egy kiváló, magyarul is elérhető, ingyenes alkalmazás, ami segít beazonosítani növényeket vagy állatokat a telefonunk kamerája segítségével. Ha esetleg lecsúsztunk volna a hóvirágzásról, akkor is számos érdekes és izgalmas élőlénnyel találkozhatunk a magyarországi arborétumokban – meg persze szerte a világon. Persze otthon is jól jöhet, ha elfelejtettük, hogy milyen szobanövényekkel rendelkezünk vagy mit kaptunk ajándékba. A vadonatúj, csúcskategóriás HONOR Magic6 Pro fantasztikus kamerája pedig segít abban, hogy éles, tiszta képet küldjünk a rendszernek, ami meghatározza, hogy pontosan mivel is van dolgunk – hogy utána még többet tudhassunk meg róla.

🍷Meginni egy jó bort…vagy kettőt – Előfordulhat, hogy épp egy jó borvidéken kirándulunk, vagy csak koccintanánk egyet a végre nem jéghideg estéken. A Vivino-val nem kell se somelier-nek, se borásznak lenni ahhoz, hogy tudjunk egy jó bort választani, ami akkor is kifejezetten jól jön, ha ajándékot keresünk. Széles az adatbázisa, tele van hasznos tippekkel és visszajelzésekkel, és folyton frissül, hogy mi magunk is idővel kiművelhessük magunkat a borok világában.

🧠Ha csak kevés időnk van tanulni…vagy épp több – A szép idő a fáradtabb, szürke téli napokat is elkergeti, ilyenkor pedig nagy eséllyel motiváltabbak vagyunk a tanulás tekintetében is. A Kinnu remek opció arra, hogy belekóstolgassunk témák széles választékába: röviden, de épp annyira, hogy utána el tudjunk bennük merülni, ha jobban érdekelnek. A tudományokon át az irodalmon keresztül a földrajzig számos témával stimulálhatjuk agyunkat, a HONOR Magic6 Pro fantasztikus akkumulátorának köszönhetően pedig nem kell aggódnunk, hogy lemerülne a készülékünk. Bárhol is vagyunk, nyugodtan elmélyedhetünk pár percre egy-egy témában!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

A HONOR Magic6 Pro az első okostelefon, ami öt DXOMARK 2024 Golden Label címet nyert el

A HONOR ismét szintet lépett legújabb csúcskategóriás telefonjával, a HONOR Magic6 Pro-val.

A készülék lett ugyanis az első okostelefon, ami öt 2024 Gold Label címet nyerhetett el a DXOMARK-tól. Ez egyértelműen szemlélteti, hogy az eszköz minden tekintetben kiemelkedő: kitűnő hátlapi és szelfi kameráival, magával ragadó hangélménnyel, élénk kijelzővel és hosszú üzemidejű akkumulátorral rendelkezik. Ez az elismerés is azt jelzi, hogy a HONOR továbbra is elkötelezett az innováció terén.

Hátlapi és szelfi kamerák: A mobil fotózást új szintre emelve a HONOR Gold díjat kapott mind a hátlapi, mind pedig a szelfi kameráira is. Az eszköz kifinomult MI képalkotó rendszere erőteljes kamerákkal garantálja a csodálatos fotókat és videókat – minden helyzetben.

Pazar hangzás: 155-ös pontszámot elérve a DXOMARK Audio teszten, a HONOR Magic6 Pro kitűnő hangélményt biztosít. Akár a rögzítés, akár a lejátszás a cél, gazdag és kitűnő a minőséget kapunk.

Briliáns kijelző: A HONOR Magic6 Pro OLED kijelzője a maga 1280 x 2800-as képfelbontásával és 120 Hz-es képfrissítésével 157 pontot ért el a DXOMARK Display tesztjén. Ez is bizonyíték arra, hogy a felhasználók minden tekintetben bámulatos látványban részesülhetnek.

Páratlan akkumulátor üzemidő: 157-es pontszámával a HONOR Magic6 Pro az akkumulátor ranglétra csúcsán jár, köszönhetően az 5600 mAh-s akkumulátornak, ami mérsékelt használat mellett három és fél napnyni üzemidőt biztosít. Ez kifejezetten ritka időintervallum a csúcskategóriás eszközöknél, ami ráadásul a töltés vonatkozásában is remekel.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

közösségi

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására.

A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

Az Alvás Világszervezete (World Sleep Society) 2008 óta minden évben a tavaszi napéjegyenlőség előtti pénteken rendezi meg az Alvás világnapját, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarokra és az egészséges alvás pozitív hatásaira. A szervezet szerint az alvás legalább olyan fontos az egészséges élethez, mint a táplálkozás és a testmozgás. A megfelelő alvás támogatja az emlékezetet és a tanulást, erősíti az immunrendszert, és a test energiaszintjének fenntartását. Ennek ellenére sokan nem alszanak eleget vagy jól, ami káros hatással van az egészségükre és a teljesítményükre.

A Huawei és az Ipsos tavalyi, nyolc európai országban végzett kutatása szerint éppen az alvás okozza a vezető egészségügyi problémát a válaszadók körében: a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta2.

Három és fél óra közösségi-média használat alvás előtt

Sok tényező játszhat szerepet abban, hogy miért nem alszunk jól, ezek közül az egyik leggyakoribb az intenzív közösségimédia-használat. Egy tavalyi felmérés szerint az amerikai felnőttek naponta 3,5 órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt, vagy sok esetben alvás helyett, a túlnyomó többség a YouTube-on (73,8 százalék) és a Facebook-on (72 százalék) szörfözik. A helyzetet súlyosbítja, hogy sokan épp ezektől remélnek megoldást, holott a kutatások szerint az elektronikai eszközök által kibocsátott kék fény stimulálja az agyat, és gátolhatja az alvási ciklusban fontos szerepet játszó melatonin nevű hormon természetes esti termelését.

Az okosórák segíthetnek jobban odafigyelni az alvásra

Az alvásmonitorozásban nagy segítséget nyújthatnak a viselhető okoseszközök, amelyek alvásfigyelő funkciója széles körben elterjedt, ám sokan még mindig nem ismerik ezt a lehetőséget kellő mértékben. A Huawei fentebb idézett felmérése szerint a válaszadók átlagosan csak két és fél okosóra-funkciót tudtak megnevezni, és ezek között ritkán szerepel az alvásfigyelés. Holott az okosórát használók pozitív hatásról számolnak be: a megkérdezettek jóval több mint fele, 61 százaléka használja az alvásfigyelő funkciót, és a válaszadók 39 százaléka állította azt, hogy eszközük hatására jobban figyelnek alvásukra.

Számos okosóra már fejlett alvásmonitorozó funkciókkal rendelkezik, amelyek minőségi szempontok alapján is értékelik az alvást. Például, megmutatják, hogy mennyi időt töltöttünk mélyalvással, ami kulcsfontosságú lehet a kimerültség leküzdésében, az energiaszintünk és a hangulatunk kiegyensúlyozásában. Az alváselemzés során az eszköz jelzi az éber alvást, az ébredések gyakoriságát, és akár a légzés minőségét is figyelemmel kíséri. Ezenkívül léteznek olyan okosórák, például a HUAWEI WATCH GT 4, amelyek képesek figyelni az alvás közbeni légzéskimaradást. Az okosórák emellett a mért adatokból trendeket állítanak fel és javaslatokat nyújthatnak a felhasználók alvásminőségének javítására.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss