Okoseszközök

A Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 új szintre emeli az All-in-One asztali számítógépeket

A prémium kijelző, a megbízható teljesítmény és az intelligens funkciók kombinációja a legigényesebb modern munkahelyi követelményeknek is megfelel.

A Lenovo bemutatta a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 modellt, amely új sztenderdet állít fel az üzleti asztali számítógépek all-in-one (AIO) kategóriájában. A modern munkahelyek és tartalomkészítők igényeinek kiszolgálására tervezett, nagy teljesítményű Windows 11-es PC hatalmas, 27 hüvelykes QHD kijelzővel és olyan intelligens funkciókkal felszerelt, amelyek egyszerűsítik a csatlakoztathatóságot, az adatvédelmet és a kihasználhatóságot egyaránt.

„A modern vállalkozásoknak nem csupán egy nagy teljesítményű PC-re van szükségük, hanem olyan megoldásokra, amelyek intelligensek, megbízhatók és hatékonyak, és lehetővé teszik a többeszközös ökoszisztéma zökkenőmentes létrehozását” – mondta Sanjeev Menon, a Lenovo Intelligent Devices Group Worldwide Desktop Business alelnöke és igazgatója. „A fejlődő hibrid környezetben az alkalmazottak átlagosan legalább két eszközt használnak a munkájukhoz1, és produktivitásuk érdekében asztali számítógépre és laptopokrat is igényük van2. A Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 megoldást jelenthet mindazoknak a vállalkozásoknak, amelyek a szinergiára törekednek, és rugalmasabbá, áramvonalasabbá és produktívabbá kívánják tenni a munkaterületeket”

– tette hozzá.

Erő a teljesítményért

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 teljesítményt, bővíthetőséget és eredményeket biztosít, attól függően, hogy éppen mire van szükség. Élvonalbeli komponenseivel, köztük az Intel® vPro® Enterprise-zal, akár 13. generációs Intel Core i9 processzorokkal, NVIDIA® GeForce RTX 4050 Laptop GPU-val és akár 64 GB DDR5-ös memóriával bármilyen kihívásra készen áll. A rendszer optimalizálása érdekében a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 az Energy Performance Optimizer funkcióval is felszerelt, amely gépi tanulást használ a feladatok titkosítására és a teljesítmény növelésére.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 rendkívül gyors fájlmegosztást tesz lehetővé a Thunderbolt 4 segítségével, amely akár a 40 Gbps-os sebesség elérésére is képes, így gyerekjáték a videók és még a gigantikus méretű fájlok átvitele is3. A még nagyobb teljesítményt igénylő szakemberek számára az AIO asztali számítógép egy további 8K vagy két 4K monitor támogatására képes, külső GPU-kkal és tárolómeghajtókkal szerelhető fel, és más eszközökhöz csatlakoztatva monitorként is használható.

Pontos és átgondolt kijelző

A nagyobb nem mindig jelent jobbat, de a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 esetében egyértelműen igen. A készülék 27 hüvelykes QHD kijelzővel büszkélkedhet, amely képes a legapróbb részletek megjelenítésére is, AIO 350 nit-es fényerővel ragyog, és sRGB 99%-os minősítéssel rendelkezik, így a tervek és műalkotások pontosan adják vissza a művészek eredeti elképzeléseit.

Az egyedi kalibrációnak köszönhetően minden ThinkCentre M90a Pro Gen 4 esetében ugyanaz a kép jelenik meg, de az AIO nemcsak a művészek munkájára, hanem a jóllétükre is összpontosít. A prémium AIO asztali számítógép a TÜV Rheinland által kiadott Eyesafe 2.0 és Flicker Free tanúsítvánnyal rendelkezik, és a hardverbe épített Natural Low Blue Light technológiával csökkenti a szemfáradtságot és a terhelést.

Egyszerűsített többeszközös kapcsolódás

A modern szervezetek megkövetelik a különböző osztályok, kreatívok és eszközök közötti együttműködést, így a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 a tökéletes megoldást jelentheti a kifogástalan hibrid ökoszisztéma létrehozására. A Thunderbolt 4 port mellett a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 opcionális Thunderbolt 3 portot4 is kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a mellékelt USB-C® kábelen keresztül csatlakoztatva a kijelzőt Thunderbolt-monitorként osszák meg. Ennek a funkciónak köszönhetően a felhasználók egy második M.2 SSD-t is megoszthatnak a laptopon vagy a PC-n, miközben a nagy sebességű adatátvitelről sem kell lemondaniuk.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 tartalék teljesítményt és zökkenőmentes csatlakoztathatóságot biztosít más laptopokkal vagy PC-kkel, de mobil eszközökkel is bővíthető. A Lenovo ThinkPhone by Motorola és egyes Motorola okostelefonok felhasználói alkalmazáson keresztül csatlakozhatnak az AIO-hoz, így lehetőséget kapnak a telefon és az asztali számítógép közötti másolásra, beillesztésre és fájlok áthúzására, valamint alkalmazások streamelésére, szöveges üzenetek megválaszolására és értesítések nyomon követésére anélkül, hogy a telefonjukat kellene használniuk.

„A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 ideális választás a hibrid munkát végzők számára, mivel képes bármilyen feladatot elvégezni, valamint több eszköz központjává válni”

– tette hozzá Menon.

„Egy tervező akár egy kávézóból is ötletelhet a telefonján, alkothat és tervezhet otthon a laptopján, majd másnap a munkahelyén az utolsó simításokat is elvégezheti, mindezt anélkül, hogy egy percre is megakadna a munkafolyamat.”

Modern szakembereknek tervezve

Az adatvédelem, a biztonság és a megbízhatóság elengedhetetlen a modern szakemberek számára. A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 zökkenőmentesen ötvözi a hardvert és a szoftvert annak érdekében, hogy a felhasználók számára mindezt biztosítsa. A mesterséges intelligencia, a radarérzékelővel ellátott újgenerációs Human Presence Detection (HPD) és az RGB-IR kamera egyedülálló kombinációját használva az AIO kihasználja az adatvédelmet a zéró érintéses be- és kijelentkezéssel, amely automatikusan elhomályosítja a képernyőt, ha valaki mögénk áll.

A számos biztonsági funkció mellett a biztonságosabb titkosítás érdekében a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 diszkrét TPM 2.0 chippel is ellátott, az adatok és eszközök védelme érdekében ThinkShielddel felszerelt, és a Smart USB Protection segítségével képes blokkolni az USB-tárolóeszközöket. Az AIO emellett Mil SPEC által tesztelt tartósságot és megbízhatóságot5 igazoló tanúsítványt is kapott, és UL porálló tanúsítvánnyal rendelkezik.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4, valamint a flotta egyéb eszközeinek teljesítménye és biztonsága érdekében a Lenovo Device Manager az összes felhasználó számára előnyben részesített végpontkezelő eszköz. A Windows 11 és más operációs rendszerekkel való zökkenőmentes együttműködésre kifejlesztett Lenovo Device Manager egy rugalmas, skálázható, felhőalapú és érintésmentes megoldás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden eszközön keresztül csatlakoztassák és konfigurálják rendszereiket. A Lenovo Device Manager többek között az eszközök funkcionalitásának optimalizálását és javítását, a csatlakoztathatóság felügyeletét, a hardver- és szoftverváltozások nyomon követését is ellátja.

Tudatosság az intelligens tervezésben

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 ügyfélközpontú kialakítással rendelkezik a munkaterületek racionalizálása és a felhasználói élmény javítása érdekében, beleértve a telefon-dokkoló sávot, a beépített kábelkezelő talpat és az egyszerű menüválasztást biztosító On-Screen Display vezérlőt. Azon szakemberek számára, akik tovább szeretnék fokozni a rendszerük hatékonyságát, a Lenovo számos (külön megvásárolható) tartozékot kínál, köztük egy konferenciahívó bázist négysávos mikrofonokkal a 360 fokos, távoli térben történő felvételhez és négy Harman® hangszórót a kristálytiszta hangzás érdekében.

A Microsoft Teams számára tanúsított Conference Call Base szabványos USB Type-C interfészen keresztül csatlakozik a számítógéphez, az emberi hangra finomhangolt, valamint visszhangszűréssel és mesterséges zajszűréssel rendelkezik.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss