Okoseszközök

A hőségnek nemcsak mi, hanem okostelefonunk is az áldozata lehet

A masszív nyári hőségek nemcsak az emberi egészségre, hanem a különböző okoseszközökre is veszélyt jelentenek, főleg, ha használjuk őket.

A HONOR az alábbi tippekkel segít abban, hogy miként tudjuk megóvni az ilyen jellegű veszélyektől is okostelefonunkat.

☀️ Vigyázzunk a túlhevüléssel – Okostelefonunk, mint bármelyik számítógép, hőt termel. A napfény ezt azonban tovább tudja fokozni, ami miatt komoly károk keletkezhetnek magában a készülékben. Ha megoldható, minimalizáljuk az eszköz használatát, és tároljuk hűvös helyen – semmiféleképp se hagyjuk kinn a nap alatt, ugyanis maradandóan roncsolódhat akár a kijelzője, akár az elektronikája.

💧 Óvjuk a víztől – Jól hangzik, hogy vagány fotókat készíthetünk a tengerparton, vagy akár a tengerben, de tartsuk észben, hogy a legtöbb okostelefon nem vízálló – illetve vízállósága is inkább a cseppállóságra vonatkozik, és semmiféleképp sem tesz jót neki, ha beleejtjük a vízbe. Tartsuk inkább a parton eszközünket, vagy vásároljunk vízálló tokot neki.

🏖️ A homok mindenhova elér – Kényelmesen hangzik, hogy a parton chatelhetünk, fotózhatunk, olvasgathatunk, de a homokszemcsék minden apró résbe, nyílásba be tudnak kerülni, így okostelefonunkéba is. Használat után ne tegyük le se a földre, se az asztalra, hanem próbáljuk egy légmentes tasakba zárni. Ha mégis telemegy homokkal, akkor próbáljuk meg sűrített levegővel kiszedni a szemcséket, mert komoly károkat okozhatnak a finom elektronikában.

🔐 A biztonság a legfontosabb – Ugyan a természet is komoly fenyegetést jelent készülékünknek, sajnos az emberekkel is vigyáznunk kell. Sose hagyjuk őrizetlenül készülékünket, és ügyeljünk arra, hogy megfelelő védelemmel lássuk el: használjunk arc- vagy ujjlenyomat-felismerőt, állítsunk be komplex jelszavakat, és ne egy helyen tároljuk biztonsági adatainkat. Ha mégis ellopják a készülékünket, gondoskodjunk a bankkártyák letiltásáról és pénzügyi adatainkről. Hasznos lehet biztosítást is kötni rá, hogy valamennyire mérsékeljük a kárainkat.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

Az új The Premiere 9 és The Premiere 7 projektorok a Samsung legmodernebb lézertechnológiáját hozzák el otthonunkba

A Samsung bejelenti a The Premiere 9 és The Premiere 7 projektorokat, a vállalat legújabb otthoni szórakoztatóipari újításait.

Az ultrarövid vetítési távolságú projektorok lenyűgöző 4K felbontásukkal, magával ragadó hangzásvilágukkal, valamint továbbfejlesztett funkcióikkal akár minden lakóteret prémium minőségű házimozivá alakíthatnak.

„A The Premiere termékcsaláddal a vállalat újraalkotja a prémium házimoziélmény fogalmát. A Samsung korszerű lézertechnológiáját a legmodernebb, felhasználóbarát funkciókkal ötvözzük, hogy a projektorok lenyűgöző képminőséget és magával ragadó hangzást kínálhassanak – mondta Cheolgi Kim, a Samsung vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – Forradalmi újításaink fejlesztése során olyan jövőt tartunk szem előtt, amelyben készülékeink a mindennapokban használt életterekben az otthoni szórakozás központjává válhatnak, és új mércét állíthatnak fel ezen a területen.”

Páratlan kép- és hangminőség

A Samsung The Premiere termékcsalád legújabb tagjai összhangban vannak a minőségi szórakoztató megoldások iránti növekvő igényekkel. A The Premiere 9 három csatornás lézertechnológiája a megnövelt színpontosságért és fényerőért felel, míg mindkét modell ultrarövid vetítési távolságot, valamint élénk 4K felbontást kínál az akár 130 col átmérőjű képernyőkön.

A The Premiere ragyogó 4K felbontása és kivételes színpontossága minden jelenetet életre kelthet. A The Premiere 9 154%-ban, a The Premiere 7 projektor pedig 100%-ban lefedi a DCI-P3 színtartományt, és mindkét modell támogatja a HDR10+-t, így világosabb környezetben is tiszta, élénk képeket biztosít. A The Premiere 9 akár 3450 ISO lumen, a Premiere 7 pedig akár 2500 ISO lumen fényerővel vetít éles és dinamikus képet.

A The Premiere projektorok forradalmi AI képfeljavító – köztük AI Felskálázás és Vision Booster – funkciókkal rendelkeznek, hogy még jobb képminőséget nyújthassanak. Az AI Felskálázás funkcióval a tartalmak magával ragadó 4K minőségben jelenhetnek meg, függetlenül azok eredeti minőségétől. A Vision Booster az optimális képminőséget – a különböző fényviszonyokhoz igazodva – a fényerő és a kontraszt automatikus beállításával éri el.

Az erőteljes és elsöprő hangzásról a beépített Dolby Atmos hangszórók gondoskodnak, miközben további hangberendezés nélkül teremtik meg az igazi házimoziélményt. A The Premiere 9 40W-os 2.2.2 csatornás felfelé irányuló, a The Premiere 7 pedig 30W-os 2.2 csatornás hangszórókkal rendelkezik a gazdagabb térhangzás érdekében.

Stacked from 15 images. Method=B (R=8,S=4)

A Samsung Tizen OS Home operációs rendszere kiterjedt kapcsolódási, streaming és gaming lehetőségeket kínál

Az új The Premiere projektorok Samsung Tizen OS Home operációs rendszerrel érkeznek, ennek köszönhetően pedig a felhasználók streamingszolgáltatások széles körének tartalmaihoz férhetnek hozzá. A széles választéknak köszönhetően kedvenc filmjeiket vagy tévéműsoraikat egyetlen gombnyomással tekinthetik meg, és teljes értékű szórakozásban lehet részük.

A felhasználók a projektorral személyre szabhatják belső lakóterüket, ugyanis a Custom Ambient falra vetíthető widgeteivel testreszabottan dekorálhatják otthonukat. A felhasználók az okostelefonjukon elérhető SmartThings alkalmazásban szabadon kombinálhatják a fényképeket, a videókat és a widgeteket.

A The Premiere akkor is kényelmet és szórakozást garantál a felhasználóknak, amikor nem vetítőeszközként használják a készüléket, hiszen Smart hangszóróként kihangosítható hangvezérléssel, és számos zenei alkalmazással is rendelkezik.

Az új The Premiere projektorok még több csatlakozási lehetőséget kínálnak a zökkenőmentes és integrált szórakozási élmény érdekében. A felhasználók az Érintés nézet és a Mobiltükrözés funkciókkal a könnyedén oszthatnak meg tartalmakat okostelefonjukról a nagyképernyőre, míg az előre telepített hangvezérelt asszisztens-támogatással a projektor és egyéb csatlakoztatott eszközök egyszerű hangutasításokkal irányíthatóak. Emellett a SmartThings integrációja lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a kivetítőn keresztül olyan okos otthoni eszközeiket kezeljék, mint a világítás, a termosztátok vagy biztonsági rendszerek, így létrehozva egy teljesen egységes otthoni környezetet.

Stacked from 6 images. Method=B (R=8,S=4)

Bármilyen otthoni környezetbe illeszkedő kialakítás

A The Premiere projektorok minimalista, melegfehér színű, lekerekített kialakítása egy olyan prémium szövetborítással párosul, amelyet a Kvadrat dán textiltervező cég készített, így tökéletesen passzolhat bármilyen otthoni berendezéshez. Kompakt méretük és könnyű telepítésük révén a projektorok ideálisan illeszkedhetnek bármely helyiségbe.

Bármely The Premiere projektor beállítása egyszerű folyamat – a felhasználóknak elegendő áram alá kell helyezniük az eszközt, és vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatniuk. Az ultrarövid vetítési tartományt megteremtő lehetőségek végett elkerülhetőek az összetettebb telepítések, így a felhasználók minimális erőfeszítésekkel merülhetnek el a nagyképernyős élményben.

Az új The Premiere 9 és The Premiere 7 projektorok a Samsung hivatalos webáruházában Magyarországon várhatóan az ősz folyamán válnak elérhetővé. A The Premiere 9 2 599 900, a The Premiere 7 pedig 1 399 900 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható. További információ a Samsung weboldalán érhető el.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

„Sam Sung” szerint a HONOR Magic V3 a #1 hajlítható okostelefon

magic

A HONOR az épp zajló IFA 2024-en mutatta be a HONOR Magic V3-at, és mindenkitől elismerő visszajelzéseket kapott – többek között Sam Sungtól is.

A vadonatúj készülék, ami a világ legvékonyabb befelé hajlítható okostelefonja, a rajongók, fogyasztók és a HONOR standjának látogatói által is elsöprően pozitív véleményeket kapott a berlini rendezvényen. Az értékelések elsősorban a készülék vékonyságát és könnyűségét emelték ki, Sam Sung pedig a „#1 hajlítható okostelefonként” jellemezte.

Berlin utcáin egy mobil plakáton láthatták a járókelők „Sam Sung” elismerő szavait. A mozgó hirdetőtábla útvonala különböző látványosságokat is érintett.

Sam Sung, egy glasgow-i toborzó, és Sam Sung, egy londoni friss diplomás orvosbiológus mindketten őszinte véleményeiket osztották meg a HONOR Magic V3-ról*. Pár idézet a készülék előnyeiről:

  • „Számomra határozottan az első helyen áll az összecsukható telefonok listáján” – Sam Sung, toborzó, Glasgow
  • „Ez a telefon sokkal vékonyabb és könnyebb, mint a jelenlegi telefonom” – Sam Sung, friss diplomás orvosbiológus, London
  • „El sem hiszem, hogy milyen vékony.” – Sam Sung, toborzó, Glasgow
  • „Nem számítottam rá, hogy ilyen könnyű lesz.” – Sam Sung, friss diplomás orvosbiológus, London
  • „Egyértelműen a legjobb összecsukható telefon.” – Sam Sung, toborzó, Glasgow

Ezek a gondolatok nem meglepőek, elvégre a hordozható technológiákat újradefiniáló HONOR Magic V3 kihajtva mindössze 4,35 mm, összecsukva csak 9,2 mm, és súlya csupán 226 g.

„Szerettünk volna egy kicsit szórakozni azzal együtt, hogy bemutatjuk a Magic V3 hihetetlen funkcióit”

– mondta Avikar Jolly, a HONOR EUROPE CMO-ja.

„Mi sem jobb megoldás, mint kikérni Sam Sungok véleményét.  Az értékelések pedig magukért beszélnek – a HONOR Magic V3 gyakorlatilag új műfajt teremt.”

További részletek a készülőkről a HONOR hivatalos honlapján: www.honor.com.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Új mérföldkő az egészségfigyelésben: megérkezett a HUAWEI TruSense

A Huawei bemutatta átfogó digitális egészség- és fitnesztechnológiai rendszerét, a HUAWEI TruSense-t, amely jelentős előrelépést képviselhet a pontos és fejlett egészségfigyelés terén.

A rendszer több mint hatvan egészségügyi mutatót mér, az adatokat pedig egy algoritmus elemzi, amely kiértékeli a felhasználó jóllétét és stresszszintjét – segítve a felhasználókat abban, hogy figyelemmel kísérhessék fizikai és mentális egészségüket egyaránt. A gyártó első HUAWEI TruSense technológiával működő termékei várhatóan szeptemberben kerülhetnek kereskedelmi forgalomba.

A Huawei tizenegy éve lépett a viselhető eszközök piacára, és eddig több mint 150 millió eszközt szállított le, HUAWEI Egészség alkalmazása pedig több mint 520 millió felhasználót tudhat magáénak. Az IDC piackutató cég adatai szerint 2024 első negyedévében a Huawei világszerte az első helyen állt a viselhető okoseszközök szállításában, és öt egymást követő éve a vezető viselhető okoseszköz márka a kínai piacon.

„A HUAWEI TruSense hatalmas áttörést jelent az egészség- és fitneszszenzor-technológia területén, amely biztosítja, hogy továbbra is a technológiai fejlesztések élvonalában maradjunk. Ez a digitális egészségügyi újítás még inkább segíti a felhasználókat abban, hogy egészségesebben éljenek”

– mondta Rico Zhang, a Huawei Fogyasztói Üzletágának viselhető okoseszközökért és egészségügyi termékekért felelős igazgatója a HUAWEI TruSense bemutatórendezvényén.

Az új digitális egészség- és fitneszrendszert öt kulcsfontosságú tulajdonság jellemzi: az átfogó jelleg, a gyorsaság, a rugalmasság, a nyitottság és a folyamatos fejlődés.

A Huawei jelentős összegeket fektetett optikai, elektromos és anyagtudományi kutatásokba, hogy a folyamatos egészségfigyelés hosszú távon is pontosabb legyen, és még gyorsabban működjön. A vállalat célja az volt, hogy megoldja azokat a kihívásokat, amelyeket a különböző bőrszínek, csuklóméretek és időjárási körülmények jelentenek a szenzorok számára. A Huawei újításainak köszönhetően az olyan alapvető mutatók viszonylagos pontossága, mint a pulzusszám, a vér-oxigéntelítettség (SpO2) és a vérnyomás jelentősen javult.

A HUAWEI TruSense több mint hatvan egészségügyi és fitneszmutatót mér, amelyek a test hat fő rendszerét figyelik. A szenzorok nyomon követik a pulzusszámot és az autonóm idegrendszer adatait. Az adatok végül egy algoritmushoz kerülnek, amely kiértékeli a felhasználó jóllétét és stresszszintjét, és segíthet abban, hogy a felhasználók mind a fizikai, mind a mentális egészségüket figyelemmel kísérjék.

A HUAWEI TruSense rendszer rugalmassága, nyitottsága és folyamatos fejlesztése lehetőséget ad arra, hogy a világ minden tájáról és a digitális egészségügyi ökoszisztéma különböző területeiről érkező partnerek részt vegyenek az egészségügyi és fitnesztechnológia jövőjének formálásában. Ezen a területen a Huawei több mint százötven partnerrel működött együtt olyan úttörő kutatásokban, amelyek a távoli egészségügyi ellátástól egészen a családi egészségügyi menedzsmentig terjednek.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss