Okoseszközök

A forró nyári éjszakákon is segít a pihentető alvásban a Samsung WindFree technológiája

A Samsung WindFree technológiával ellátott légkondicionálói nemzetközi elismerésben részesültek.

A 2017-es nemzetközi bevezetés óta a Koreán kívüli eladások száma folyamatosan növekedett, az elmúlt három év átlagos éves növekedési üteme pedig – 2024 első félévéig bezárólag – elérte a 30,7%-ot. A Samsung nemzetközi felméréséből kiderül, a felhasználók mit kedvelnek igazán a vállalat fejlett légkondicionáló berendezéseiben.

A WindFree technológia nyugodtabb, kényelmesebb alvást biztosít

A Samsung friss kutatásában összesen 1840-en vettek részt Brazíliából, Indiából, Olaszországból, Dél-Koreából, Thaiföldről, valamint az Egyesült Államokból. A megkérdezettek 44,6%-a (820 fő) preferálja a WindFree légkondicionálót. Közülük, a felhasználók több mint fele (58%) választását elsősorban a „kényelmes alvással” indokolta. A kutatás eredményei alapján egyre többen igénylik, hogy a légkondicionálók túlmutassanak a hagyományos hűtési funkciókon, és olyan lehetőségeket kínáljanak, amelyek bármilyen élethelyzethez igazodhatnak.

A felhasználók a légkondicionálókat leginkább lefekvés előtt és alvás közben használják. A válaszadók közel fele (48%) 21 órától lefekvésig kapcsolja be a légkondicionálót, míg 42%-uk alvás közben is használja. A WindFree technológiájú légkondicionálók továbbfejlesztett kialakítása a levegőt 270 ezer mikrofuraton keresztül, egyenletesen oszlatja el.

Miután a szoba hőmérséklete eléri a beállított értéket, a készülék automatikusan WindFree módba kapcsol – amely egyenletesen hűti le a teret anélkül, hogy a felhasználó kellemetlenül érezné magát a bőrét hirtelen érő, nagy mennyiségű hideg levegő miatt –, miközben optimális feltételeket teremt a mélyalváshoz.

A felhasználók másodsorban „a normál üzemmódhoz képest megtakarítható energiamennyiségnek” köszönhetően döntöttek a WindFree légkondicionáló mellett. A klímaváltozás társadalmi hatásaként egyre nagyobb figyelem irányul az energiahatékonyságra, a felmérés eredményei ezzel párhuzamosan pedig arra mutatnak rá, hogy a WindFree technológia megfelel a felhasználók optimalizált áramfogyasztás iránti igényeinek.

WindFree üzemmódban az áramfogyasztás akár 77%-kal is csökkenhet a maximális hűtési környezetekhez képest, amely a nyári csúcsszezonban jelentős megtakarítást jelenthet a villanyszámlán. A WindFree légkondicionálót a válaszadók 50%-a az „egyenletes hűtés”, 48%-a a „fizikai irritáció minimalizálása”, 44%-a pedig az „AI automatikus hűtés” miatt választotta.

A WindFree légkondicionáló számos nemzetközi díjat kapott. A 2024-es Korean Innovation Frontier Awards díjat az egymást követő harmadik alkalommal nyerte el. A 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) kiállításon – amely a globális HVAC és hűtéskiállítás egyik vezető eseménye – MCE Kiválósági Díjjal ismerték el. Emellett a 2022-es Német Minőségi és Pénzügyi Intézet (ITQF) Top Quality/Price (Top Minőség/Ár) díját is megkapta a légkondicionáló kategóriában, amely Európa egyik vezető tanúsító szervezete.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss