Szórakozás

Az Nvidia már csak Windows 10-re frissít

Búcsút int a régi Windowsoknak a videokártyáiról ismert Nvidia: a gyártó rövidesen csak a legújabb oprendszert fogja teljeskörűen támogatni.

Kellemetlen hírrel indította a hetet a kaliforniai székhelyű Nvidia, a videokártyáiról jól ismert vállalat: egy rövid bejegyzésben arról tájékoztatták a felhasználókat, hogy idén szeptembertől már csak a legújabb Windowshoz, a 10-es kiadáshoz készítenek majd új (funkciókkal is rendelkező) frissítéseket.

„A változtatás azt is jelenti, hogy a régi Windowsok, így a Windows 8, 8.1 és 7 használói rövidesen már csak a biztonsági javításokhoz kapnak hozzáférést, de ezekhez is csak 2024 szeptemberéig.”

A módosítást azzal indokolta az Nvidia, hogy ügyfeleik jelentős része már áttért a biztonságosabb Windows 10-re, és elsősorban rájuk szeretnének koncentrálni. A gyártó hozzátette: az utolsó olyan driver, amit az előző generációs eszközök is megkapnak, augusztus 31-től lesz tölthető, az pedig, ami már csak Windows 10-re készül, október 4-től.

A Windows 10-ért is felelős Microsoft többször hangsúlyozta, hogy a felhasználók mielőbb térjenek át a modernebb felületre, mert a korábbi verziók biztonsági kockázatot jelentenek.

Forrás: HVG

Friss