Szórakozás

Augusztustól már kipróbálható a legújabb magyar szerepjáték

A közösségi finanszírozásban kitűzött cél kétszerese jött össze, hamarosan kipróbálható az RPG.

Magyar fejlesztőcsapat indított közösségi kampányt Kickstarteren 2018-ban videojátékuk finanszírozására. A Black Geyser: Couriers of Darkness azóta elért a korai verzióig, augusztus 26-tól a Steamen keresztül ki is próbálható.

A Kickstarteren eredetileg 50 ezer euró volt a cél, 2018-ban ezt pár nap alatt el is érték, de a támogatók végül a kitűzött összeg több mint dupláját dobták össze. Eredetileg 2019-re tervezték kiadni a Black Geysert, végül csak egy bétát kaptak a támogatók, a korai megjelenés pedig csúszott két évet.

A Baldur’s Gate-et és Pillars of Eternity-t idéző magyar fejlesztés egy izometrikus nézetű, egyjátékos valós idejű stratégiai RPG. A csapatalapú játék bármikor megállítható, a program a fejlesztők szerint hatvan órányi szórakozást kínál, az egyedi narratíva pedig háromszázezernél is több szóból áll. Külön érdekesség, hogy minden szellemi tulajdonjog a Black Geyserhez Magyarországon található.

A játékban egy nagy pályát kapunk majd két országgal, bennük felfedezhető falvakkal, városokkal. Összesen öt játszható faj (ember, törpe, tünde, feldegugg és rillow) lesz, tizenhárom egyedi osztály négy archetípusból (pap, törvényen kívüli, harcos és varázsló). A főszereplők szinkronizáltak, a karakterek akciói pedig kihatnak a világra és a játékmenetre.

Zakál Dávid, a GrapeOcean Technologies fejlesztőcsapat vezetője és alapítója azt mondta kis csapatként egyedülálló világot szerettek volna létrehozni, amely más hangnemű, de tele van mindennel, amire egy CRPG-től számítani lehet: epikus történet, felfedezés, rengeteg rejtély, és mellékküldetés.

A korai kiadást augusztus 26-án teszik elérhetővé a Steamen, a csapat addig szeretne minél több kívánságlistához adást elérni a platformon. A teljes játék megjelenésének időpontja egyelőre kérdéses, az viszont biztos, hogy a végleges program majd Ács András magyar felirataival lesz játszható, a korai kiadásban egyelőre csak angol nyelv szerepel.

Forrás: Index

Friss