Szórakozás

Le akarja koppintani a PS5 kontrollerjét a Microsoft

Kép: GSMarena

Az Xbox-főnök szép munkának tartja a rivális konzolgyártó kontrollerét.

Nagyot változott az elmúlt években az Xbox márka gamerekkel való kommunikációja, az Xbox One bemutatásakor elért mélypontot követően a Microsoft videójátékos részlege már jó ideje képes szót érteni a közönségével. Ebben nagy szerepe van annak, hogy az üzletágat vezető Phil Spencer is nagy játékos, így nem kell neki powerpointos prezentációkban magyarázni a core gamer definícióját.

Spencer legutóbb a Kinda Funny Gamescast beszélgetős műsor vendégeként többedszerre is nyilvánosan kijelentette, hogy kedveli a Sony PlayStation 5-höz készült DualSense gamepadet, ráadásul állítása szerint egyes elemeit szeretnék átemelni az Xbox gamepadbe, sajnos az ezzel kapcsolatos részletekbe nem ment bele.

A Microsoft és a Sony eltérően kezelték az új generációs konzolok gamepadjeit: a Microsoft lényegében csak rádobott egy tartalommegosztó gombot az Xbox One-éra, míg a Sony sokat dolgozott a jobb vibráció elérésén, továbbá szabályozható mértékű ellenállást kifejteni képesre cserélte a ravaszokat. Az extra lóerők után az utóbbit tartja a PS5 legnagyobb fejlesztésének a cég.

Forrás: ORIGO

Friss