Szórakozás

Földöntúli védelmet biztosít a Kaspersky a Moonfallban

Egy globális kiberbiztonsági vállalat kulcsszerepet játszik a Moonfall hőseinek védelmében a Föld megmentésére irányuló történelmi küldetésük során.

Mi lenne, ha ez emberiséget egy napon az egyetlen természetes műholdja, a Hold fenyegetné?

Ezt a témát járja körül az új sci-fi katasztrófafilm, a Moonfall, amelynek írója és rendezője a nemzetközi hírnévnek örvendő Roland Emmerich, társírói pedig Harald Kloser és Spenser Cohen. A film egy izgalmas történetet mesél el arról, hogy egy rejtélyes erő kibillenti a Holdat az ismert keringési pályáról, és a Föld felé löki. A becsapódás elkerülhetetlennek tűnik, az általunk ismert élet végveszélybe kerül. A becsapódásig már csak néhány hét van hátra, a bolygó a teljes megsemmisülés szélén áll. Ebben a helyzetben az emberiség sorsa a NASA vezetője és egykori űrhajósa, egy kegyvesztett kollégája és egy összeesküvés-elmélet szakértő kezében van. Ezek a valószínűtlen hősök egy látszólag lehetetlen, kétségbeesett küldetésre indulnak az űrbe, hátrahagyva szeretteiket, hogy aztán kiderüljön: a Hold nem is az, aminek hisszük.

Az izgalmas filmben hőseink egy kiszuperált űrsikló fedélzetén indulnak a Föld megmentésére irányuló útjukra, amelynek során a Kaspersky rendszerei biztosítanak számukra védelmet. Az ismeretlen veszélyek közepette a Kaspersky rendszerei felelnek a sorsdöntő küldetés biztonságos lebonyolításáért.

„Köszönjük a Kasperskynek és minden csodálatos márkapartnerünknek, hogy együttműködtek velünk a Moonfall elkészítésében. Örömmel várjuk a jövő havi mozibemutatót, és azt, hogy a film sikerét az összes együttműködővel megoszthassuk”

– mondta el Roland Emmerich, a film írója, producere és rendezője, valamint Harald Kloser társíró és producer egy közös közleményben.

Miroslav Koren, a Kaspersky Kelet-Európáért felelős igazgatója az együttműködés kapcsán elmondta:

„Nagy izgalommal és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy részesei lehetünk Roland Emmerich jövőbe tekintő filmjének, a Moonfallnak. Éppen úgy, mint a filmben, ahol mi biztosítjuk a védelmet a hősök létfontosságú űrküldetéséhez, előre tekintő vállalatként a küldetésünk a valóságban is az, hogy biztonságosabb világot hozzunk létre az emberiség számára, amelynek jövője nem képzelhető el technológiai fejlődés nélkül. Éppen ezért az űrkutatás és annak folyamatos fejlődése szempontjából különösen fontos a korszerű technológiák aktív alkalmazása. Izgatottan várjuk, hogy a nagyközönség is megtekinthesse ezt az epikus filmet a mozikban világszerte, és lássa, milyen részt vállalunk a szereplők különleges utazásában.”

A Moonfallt 2022 februárjában mutatják be világszerte a mozikban.

A technológiai megoldások és innovációk lelkes szószólójaként a Kaspersky már régóta támogatja az űrtudomány területén indított kezdeményezéseket. A vállalat aktívan támogatja az űrkutatást, ennek jegyében partneri együttműködésre lépett a Gagarin Űrkutató és Űrhajóskiképző Központtal, és speciális kiberbiztonsági képzést biztosít az űrhajósok, valamint a központban dolgozó informatikusok számára. A Kaspersky a Starmus fesztivált is támogatta: az évente megrendezett esemény a tudomány, a művészet és zene területeit egyesítve hozza össze az ismert tudósokat, előadókat és űrkutatókat, és inspirálja a briliáns elmék következő generációját. A vállalat egy űrszemét-eltakarító startuppal is együttműködött azzal a céllal, hogy tudatosítsa az űrszemét problémáját, és ráirányítsa a világ figyelmét a nagy potenciállal rendelkező fiatal technológiai projektekre.

Friss