Tippek

Újra fotópályázatot hirdetett a MediaMarkt

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából negyedik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát a MediaMarkt, amelyre a nevezéseket 2019. szeptember végéig várja.

A műszaki kiskereskedelmi áruházlánc a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségével (MAFOSZ) közösen írta ki a pályázatot.

A verseny célja, hogy a professzionális és amatőr fotósoknak egyaránt lehetőséget biztosítson tehetségük bemutatására, a legjobbak pedig értékes nyereményeket vihetnek haza.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is több ezer jelentkezőt várnak a szervezők. A verseny minden professzionális és amatőr fotós előtt nyitva áll, tekintet nélkül korra, nemre és állampolgárságra. A mostani fotópályázatra három különböző kategóriában lehet nevezni: szabadidő-utazás, emberek és természet. A pályázatok zsűrizésére a fényképészetben, fotózás gyakorlatában jártas hazai, neves szakembereket kért fel a MediaMarkt. A zsűrit Mekli Zoltán és Neményi Márton alkotja majd, Horváth Imre zsűrielnök vezetésével.

„A nyilvános szerepléssel járó sikerélmény ösztönzést adhat a fényképezőgép-tulajdonosoknak, hogy a jövőben ne csak saját célra készítsenek fotókat, hanem a közönségnek is. Ez az út vezethet el a tudatos képalkotásig, amikor már nem a véletleneken múlik egy-egy jól sikerült felvétel”

emelte ki a szakember.

Az elsődleges cél ne a dokumentálás és a magamutogatás, hanem a közlés és az alkotás legyen” – tette hozzá.

Minden, amit a fotópályázatról tudni érdemes:

  1. Nevezési időszak: A pályaműveket 2019. augusztus 29. és szeptember 30. között várják a szervezők.
  2. Pályázat menete: A pályázó kizárólag a https://mmapp.hu/fotopalyazat weboldalon történő regisztráció után, az ekkor létrehozott felhasználói fiókon keresztül nyújthatja be pályázatát. A benyújtás során felhasználói fiók létrehozása és egy pályázati űrlap kitöltése szükséges.
  3. Díjak: A legjobb fotókat minden kategóriában értékes nyereményekkel jutalmazzák. A témák harmadik helyezettje 50 000 Ft, az ezüstérmes 100 000 Ft, a kategóriák győztese pedig 150 000 Ft értékű vásárlási kupont kap, amelyet bármelyik MediaMarkt áruházban felhasználhat, fényképezőgép és/vagy objektív vásárlására.
  4. Játékszabályzat és további információ: A fényképfeltöltéssel, kategóriákkal, a játékszabályzattal, valamint a nyereményekkel kapcsolatos további információkért keresse fel a https://mmapp.hu/fotopalyazat weboldalt!

A rendezők az előző évek tapasztalatai alapján arra kérik a nevezőket, hogy tüzetesen olvassák át a játékszabályzatot, mivel számos érvénytelen pályamű érkezett be hozzájuk korábban. A fotópályázaton nem lehet például olyan fotókkal részt venni, amelyek más pályázatokon és/vagy kiállításon, nyomtatásban, illetve honoráriumot fizető, úgynevezett stockfotó oldalakon megjelentek nyilvánosan. Természetesen a pályázó saját, személyes honlapjára, illetve közösségi oldalaira való feltöltés nem kizáró tényező.

A IV. MediaMarkt fotópályázat győzteseinek névsora 2019. október 28-ától a www.mediamarkt.hu honlapon lesz elérhető.

Friss