Tippek

Könyvajánló szeptemberre

Könyvsikerlistákat böngészve ugyan könnyű ráakadni izgalmas könyvekre, de annál nehezebb választani közülük. Van, amelyikkel most találkozhatunk először a könyvesboltok polcain, de akad köztük egy-két örökzöld is, ami nem hiányozhat egyetlen könyvrajongó gyűjteményéből sem. Ki ne lenne kíváncsi Rubik Ernő első könyvére, vagy olvasna szívesen Pablo Escobar vagy Donald Trump ellentmondásos életéről, ráadásul saját rokonaik tollából. A listánk végét pedig két már korábban megjelent, de ettől függetlenül öröktörvényű könyvek zárják.

A mi kockánk – Rubik Ernő

„Aki kíváncsi, mindig talál rejtvényeket maga körül. Aki eltökélt, meg is oldja őket.”
Rubik Ernő

A Rubik-kocka sokkal több, mint pusztán egy lebilincselő rejtvény: igazi világjelenséggé vált. Könyvek, színdarabok és hollywoodi szuperprodukciók állandó szereplője, egyetemi kurzusok tárgya, világversenyek sporteszköze. Közel fél évszázados története során így lett közel egymilliárd ember játéka. Rubik Ernő – aki világéletében kerülte a nyilvánosságot – még soha sem mesélte el, milyen volt számára végigkövetni e kis tárgy minden várakozást felülmúló sikerét és különös kalandjait a nagyvilágban. A mi kockánk – mely a világ számos pontján a magyar kiadással egy időben jelenik meg – tanulságos utazásra invitálja az olvasót a matematika, a pszichológia, az oktatás, a képzőművészet, a design, az építészet és a popkultúra területén.

3 999 Ft – Libri Könyvkiadó, 2020


 

Túl sok és sosem elég – Avagy hogyan teremtette meg a családom a világ legveszélyesebb emberét

Mary L. Trump

Hogyan vált Donald Trump a világ legártalmasabb emberévé? Klinikai szakpszichológus unokahúga, Mary L. Trump leleplező portréban tálal ki az amerikai elnökről és mérgező családjáról. A könyv, amelyet a Trump-klán sem tudott betiltatni, két hónappal az amerikai megjelenés után már magyarul is elérhető. Ez a könyv bennfentes perspektívából nyújt betekintést Donald J. Trump lelkivilágába és az őt kinevelő mérgező családi környezetbe. Mary L. Trump klinikai szakpszichológusként és Donald Trump unokahúgaként képes megvilágítani a család sötét történetét, és hitelesen tudja bemutatni, miként vált a bácsikájából az egész világ egészségügyi, gazdasági és társadalmi biztonságát veszélyeztető személy. A szerző érzékletesen mutatja meg, miként vezettek bizonyos konkrét események és a meglévő családi mintázatok ahhoz, hogy az Ovális Irodában egy súlyos személyiségzavartól szenvedő ember üljön.

4 475 Ft – Scolar Kiadó, 2020


 

Mrs. Escobar – Életem Pablóval – Victoria Eugenia Henao

Mr. Escobar – Apám titkai – Juan Pablo Escobar

A modernkori történelem leghírhedtebb drogbárójának, Pablo Escobarnak a története azoktól, aki a legközelebb álltak hozzá. Két kötetben jelentek meg felesége, Victoria Eugenia Henao és fia, Juan Pablo Escoba felkavaró, ugyanakkor elgondolkodtató visszaemlékezései.

Victoria Eugenia Henao élete, akinek naponta magánrepülővel hozták a friss virágot Bogotából, aki a világ egyik legértékesebb műkincsgyűjteményét mondhatta magáénak, akinek európai sztárséf főzött a konyhájában, és szolgák hada leste a szavát, aki a világ egyik leggazdagabb asszonya volt, aki túlélt egy bombamerényletet, és aki hosszú évekig a saját, a férje és gyermekei életéért rettegett könyvében osztja meg történetét, és bemutatja a legenda mögött az embert.

Juan Pablo Escobar, Pablo Escobar egyetlen fia azt kutatja apjáról írt könyvében, hogy milyen emlékeket őriznek mindazok, akiknek az élete kapcsolódott a hírhedt drogbáróéhoz. „Ez a könyv nagyon személyes, mély és őszinte kísérlet. Csak egy történetet akarok elmesélni apámról, hogy senki se kövesse el újból azt, amit ő. Meg akarom osztani apám, Pablo Escobar mellett töltött életem tapasztalatait, valamint azokat a mély sebeket, melyek miatt elhatároztam, hogy nem leszek olyan, mint ő.” Juan Pablo Escobar

3 990 Ft – Művelt nép Könyvkiadó

3 990 Ft – Művelt nép Könyvkiadó


Idiótákkal körülvéve – Hogyan értsük meg azokat, akiket lehetetlen megérteni?

Thomas Erikson

Te milyen színű vagy?

Vajon egy impulzív, beszédes sárga, aki általában a társaság középpontja? Egy rendmániás, analitikus kék, akinél még a törölközők is derékszögben állnak? Talán egy célorientált, öntudatos vörös, akárcsak a vezetők többsége? Vagy egy türelmes, csapatjátékos zöld, mint amilyen Jézus is volt?

Érezted már úgy, mintha mindenki szembejönne? Vannak olyan ismerőseid, akik akkor sem értik meg mit akarsz mondani, ha már hangosan beszélsz velük? Ebben az esetben ez a könyv neked szól. Tele olyan valódi élethelyzettel, melyben garantáltan felismered magad és a körülötted élőket. „Aha, ez tényleg én vagyok!”, máskor meg, „Á, akkor ezt ezért csinálja…”

Az Idiótákkal körülvéve egy szórakoztató, olvasmányos és mindenekelőtt rendkívül hasznos útmutató mai világunk és embertársaink megértéséhez. Hétköznapi példáit könnyen érthető tudományos alapossággal veszi górcső alá, ezzel segít az olvasónak megérteni a kommunikáció különböző módjait. A mindennapos konfliktusok egyik leggyakoribb oka a rossz kommunikáció – miután elolvastad ezt a könyvet, garantáltan kevesebb idióta lesz körülötted. Találd meg az utat te is magadhoz és a többiekhez!

3 980 Ft – Central Médiacsoport Zrt.


Gazdag papa, szegény papa – Mit tanítanak a gazdag szülők gyermekeiknek a pénzről – amit a szegények és a középosztálybeliek nem tanítanak meg?

Robert T. Kiyosaki

Mit tanítanak a gazdag szülők gyermekeiknek a pénzről, amit a szegények és a középosztálybeliek nem tanítanak meg? Ez a könyv lerombolja a mítoszt, mely szerint a magas jövedelem az egyetlen út a gazdagsághoz; megmutatja, miért nem várhatjuk az iskolarendszertől, hogy megtanítsa a gyerekeket bánni a pénzzel; elmondja, mit tanítsunk meg…

2 950 Ft – Bagolyvár Könyvkiadó

Friss