Tippek

Az Otthon Centrum nyerte Az Év Innovatív Franchise Hálózata díjat

Az Év Innovatív Franchise Hálózata cím egyike azon díjaknak, amelyeket a Magyar Franchise Szövetség minden évben odaítél azoknak a cégeknek, amelyek innovatív tevékenységükkel kiemelkednek a franchise szakterület legjobbjai közül.

A Franchise Szövetség az Otthon Centrum fejlesztéseit ítélte a legjobbnak Az Év Innovatív Franchise Hálózata díj odaítélésekor. A díjátadó indoklásában emlékeztetett arra, hogy tavaly a COVID világjárvány átírt minden korábban elképzelt forgatókönyvet és kivétel nélkül megváltoztatta az ingatlanszektorban érdekelt összes vállalkozás életét. Az Otthon Centrum azonban jól reagált a megváltozott piaci klímára, és megtorpanás helyett a fejlesztés, a fejlődés mellett döntött: online térbe helyezte az innovációs hangsúlyt, korszerű technológiai megoldásokat fejlesztett az ingatlanértékesítésben, kizárólagos megbízás esetén egységes módszertan szerint készített minőségi videókkal erősítette az oc.hu oldal brandjét, valamint belső, saját kommunikációs platformot létesített az OCGO formájában.

Ezeknek az újításoknak az összességét értékelte a díjjal a Magyar Franchise Szövetség. Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója elmondta, szokványostól teljesen eltérő folyamatokat élt meg a szektor, a piac még soha nem volt ilyen kiszámíthatatlan, egymással ellentétes hatások befolyásolták a mozgásokat. Az egyébként is lassuló piac áprilistól beesett és senki nem tudta, mit hoz a jövő. Teljesen eltérő dinamika alakult ki, emlékezett a tavalyi év sorfordító időszakára a vezérigazgató. Mint mondta, ebben a helyzetben döntöttek úgy, hogy a kivárás helyett lépnek, és új módszertan mentén szervezik a cég életét.

„A pandémia elősegítette a változást, de mi nem voltunk kényszerhelyzetben, hiszen az Otthon Centrum fejlesztései évek óta zajlanak, ám kétségtelen, hogy felgyorsította azokat. Ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy a Magyar Franchise Szövetség Az Év Innovatív Franchise Hálózata díjjal tüntette ki 2020-ban véghez vitt fejlesztései miatt az Otthon Centrumot. Ez visszaigazolta, hogy jó úton járunk. A leglátványosabb fejlesztés a személyes oktatás és találkozók online platformra terelése volt. Olyan folyamatot kellett kidolgozni, amelyben a lehető legbiztonságosabban, a lehető legkevesebb érintkezéssel lehet hatékonyan és eredményesen eladni és venni ingatlant. Szakértőink rövid idő alatt országszerte több mint ötezer professzionális videót készítettek, amelyekkel minimalizálták a személyes kontaktusok számát”

– mondta Kosztolánczy György, aki leszögezte: ebben a helyzetben a piacon egyértelműen felértékelődött az olyan szakértő szerepe, aki szakmai tudása révén a legtöbbet és a legjobbat tudja kihozni a helyzetből, a legjobb ajánlattal tudja képviselni a megbízó ügyét.

Az idei évvel kapcsolatban optimistán fogalmazott a vezérigazgató:

„A kormányzati intézkedések, az elhalasztott vásárlások megjelenése a piacon, illetve a továbbra is alacsony hitelkamatok remélhetőleg ellensúlyozni tudják a vírushelyzet okozta gazdasági nehézségeket és összességében komoly lendületet és erőt adhatnak az ingatlanpiacnak 2021-ben.”

Friss