Tippek

A legjobb nyári program kreatív iskolások számára | Nyári tábor 2021

„Két út létezik. Az egyik az, ha azt mondjuk, hogy a problémának ez a megoldása, és kész. A másik út, ha nem kész konzervet veszünk, hanem elgondolkodunk azon, hogy mi a kérdés, és mi rá a válasz. Ekkor vagy az történik, hogy újra feltaláljuk a spanyolviaszt, vagy pedig a megszokottól eltérő válaszra jutunk. Nem kell feltétlenül egy új szabadalomra gondolni, lehet ez az új válasz például a lépcsőfelmosásnak egy hatékonyabb módja is”

– nyilatkozta Rubik Ernő, a Rubik-kocka feltalálója, amikor arról kérdezték, mit jelent a kreativitás.

A kreativitásnak világnapja is van, egész pontosan az innovációval együtt ünnepeljük minden év április 21-én. Ideális elképzelés, hogy az iskola engedi kibontakoztatni azt, ami a gyerekekben van, de a lexikális tudásanyag súlyozott jelenléte miatt az egyénben rejlő készségek formálására sokszor csak különórák keretein belül van lehetőség – ezek még jobban lefáraszthatják a napközbeni tanórák és a házi feladatok időnként estébe nyúló elvégzése miatt elfáradt diákokat.

Mi lehet a megoldás, ha fejleszteni szeretnénk gyermekünk tehetségét, de nem akarjuk az iskolaidőn túl terhelni ezzel? Ma már számos nyári tábor közül választhatunk. A táborok táboraként is emlegetett PEOPLE TEAM a résztvevők szerint leginkább egy fesztiválhoz hasonlít, amelynek során délutánonként szabad a program, napközben azonban az élményközpontú tanulásnak köszönhetően szinte észrevétlenül teszik belsővé a látott és elsajátított információkat, illetve gyakorlatokat.

A PEOPLE TEAM 1991 óta rendezi meg táborait; idén tíz témacsomaggal és több mint harminc témával várja a 7–17 éves fiatalokat. A KREATÍVOK + MŰVÉSZEK szekciójából (ide kattintva lehet olvasni róla) például fotós-, képzőművészeti, valamint élőirodalom- és kreatívírás-tábort lehet választani, a JÁTÉK + KALAND szekción belül pedig logika-, legó- és játéktáborba jelentkezhetnek a srácok a három turnus valamelyikére (vagy mindegyikre), az alábbi időpontokban: 2021. július 25–31., augusztus 1–7., augusztus 8–14. Ottalvós és bejárós változatban egyaránt érkeznek a kecskeméti táborokba az ország minden tájáról; előbbi esetben az elhelyezés kétszobás szobákban történik. Korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztás, büfé és menü elérhető minden jelenlévő számára. Legyen az bármelyik PT-tábor, biztos, hogy ideális alternatíva a nyári szünet eltöltésére – a jelentkezési lap innen érhető el.

Friss