Tippek

Visszaadta a New York-i rendőrség a robotkutyát

Sajnos túl félelmetes és rengeteg kellemetlen kérdést mozgat meg.

Az NYPD, azaz a New York-i rendőrség visszaadta a Boston Dynamics által gyártott robotkutyát, melyet Digidog néven kereszteltek el.

Az NYPD tavaly ősz óta teszteli a Boston Dynamics által gyártott robotkutyát, melyet a Black Mirror nevű sorozat tett híressé évekkel ezelőtt. Sajnálatos módon, a sorozat nem éppen jó színben tüntette fel, az akkor még Sci-Fi-nek minősülő robotkutyát, amely kegyetlenül üldözte az embereket, illetve szinte lehetetlen volt előle megmenekülni. Természetesen a robotgyártó cég nem ilyen szándékkal fejlesztette a robotikus ebet, leginkább segítőszerepet szántak neki a rendőrség életében. Az NYPD legénysége azt remélte, hogy egy távirányítású robottal életeket menthetnek, illetve segít majd megvédeni a rendőröket.

A Digidog teljesen más hatást váltott ki. Ennek másik oldala az amerikai rendőrséget ért végtelen mennyiségű kritika, amely a George Floyd ügyhöz köthető. Bármennyire is távol áll a két dolog egymástól, az emberek szemében a robotkutya inkább egy újabb fenyegetés, mintsem segítő társ. Az ellenzők szerint magát a rideg erőszakot jelképezi.

A rendőrség még áprilisban felbontotta a 28 millió forintnak megfelelő szerződést.

„Elidegenítő, rossz üzenetet közvetít New York lakossága felé”

– mondta Bill de Blasio, a város polgármestere

Forrás: HypeBeast

Friss