Tippek

Hamarosan új gomb a TikTok-on, mindenképp nyomj rá!

Kép: Leet.hu

A TikTok a Snapchatből ismert Minihez hasonló funkcióval vértezi fel a platformját. A Jump hamarosan mindenki számára elérhető lesz.

Egyelőre csak teszteli, hamarosan azonban minden felhasználó számára bevezetheti a TikTok a legújabb fejlesztést. A Jump névre keresztelt újdonság lényege, hogy a videókba minialkalmazásokat ágyazhatunk majd be. Hasonlót találni a Snapchatben is, a Minit.

A cég bejelentése szerint a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha valaki például egy főzős videót készít, akkor a jövőben beágyazhat majd egy hivatkozást ahhoz a recepthez, ami mondjuk a Whisk nevű alkalmazásban található. Ha valaki rányom erre a hivatkozásra, akkor az adott recept az appal együtt a TikTokon belül nyílik meg, így el sem kell hagyni az alkalmazást ahhoz, hogy megnézzük, mik a hozzávalók.

Alkotói oldalról meglehetősen egyszerűnek tűnik a folyamat, elég csupán néhány beállításra rábökni ahhoz, hogy a beágyazott alkalmazás megjelenjen a videóban.

A TikTok újdonságával már eddig is találkozhattak a felhasználók, az elmúlt hónapokban ugyanis nyilvánosan tesztelte azt a cég. A fejlesztésen és a béta-változat tesztelésén több szolgáltatással is együtt dolgoztak, többek között a Whiskkel és a Wikipédiával is. A TikTok szerint a kör hamarosan bővül, a fejlesztők pedig lehetőséget kapnak rá, hogy a videós apphoz igazítsák a saját munkájukat. A The Verge-nek ugyanakkor a TikTok képviselője elmondta, a beküldött fejlesztéseket megszűrik majd az alapján, hogy az mennyire lenne hasznos a nézők számára.

A fejlesztés üzleti szempontból akkor lesz majd igazán hasznos, ha megjelennek a platformon a bevásárást lehetővé tévő alkalmazások is. Ennek köszönhetően akkor sem kell majd elhagyni a platformot, ha egy videóban látott terméket meg akar venni valaki.

Forrás: HVG

Friss