Tippek

Így lehet könnyedén áttenni CD-ről zenét PC-re

Mutatunk egy ingyenes webszolgáltatást, ahol pillanatok alatt sok eszköz által jobban kezelhető MP3-as fájlokká alakíthatja át audio CD-re szabott állományait.

Az audio CD-k immár kimentek a divatból, átvette a helyüket a streaming és a számítógépen lejátszott zene. Ezzel egyidejűleg a CD-ken lévő hangfájlok (CDDA, CD Digital Audio) használata is meglehetősen korlátozottá vált, legfeljebb újabb zenei CD-k írásánál használhatjuk fel az ilyen állományokat, hiszen például a Windows 10 zenelejátszói sem támogatják ezeket. Ha tehát valaki még őriz a számítógépén CDDA fájlokat, és meg szeretné hallgatni ezeket, akkor érdemes átalakítania MP3-as állományokká.

Ebben segíthet a Convertio nevű, ingyenesen használható webszolgáltatás, mindössze pár kattintással. Egyébként nemcsak MP3-má képes konvertálni a CDDA fájlokat, hanem számos egyéb hangformátummá.

Az oldal használatához nincsen szükség regisztrációra. Egyszerűen fel kell keresni, és már tölthetjük is fel az átalakítani kívánt CDDA fájlt. Számos kimeneti lehetőség közül lehet választani, és természetesen a népszerű MP3 is fenn van a listán. Megadható még néhány speciális paraméter, például a bitráta, a frekvencia és az audiocsatornák paraméterei, de ha valaki nem akar ezzel vesződni, akkor nyugodtan használhatja az alapértelmezett beállításokat is.

Az átalakítás mindössze néhány másodpercig tart, és már tölthetjük is le az MP3-as (vagy egy másik választott) fájlt a számítógépünkre. Az oldalon egyébként nem csupán hangfájlokat, hanem a legkülönbözőbb típusú állományokat konvertálhatjuk.

Forrás: HVG.hu

Friss