Tippek

Nem lehet majd használni az Instagram-ot a születésnapunk nélkül

A jövőben mindenkire kötelező érvényű lesz az Instagram regulája: a születési dátum megadása nélkül nem lehet majd használni a szolgáltatást.

A Facebook folyamatosan javítja és bővíti az Instagram-ot, amibe az új, biztonsági funkciók fejlesztése is beletartozik. Ebbe elsősorban a felhasználók és általuk készített képanyagok, videók biztonsága miatt van szükség. Ilyen céllal született meg anno az a szabály is, hogy az újonnan regisztrálóknak meg kell adniuk a születési idejüket. A Facebook ezt azzal indokolta, hogy ha a rendszer életkor alapján beazonosítja a felhasználót, úgy nem mutat neki érzékeny tartalmakat. Ezt a kikötést akkor nem tették kötelezővé, de a jövőben már nem így lesz:

„aki használni akarja az appot, mindenképp meg kell majd adnia a születésnapját.”

The Verge szerint azok, akik nem teszik ezt meg, nem tudják majd kikerülni a rendszert, és a felnőtteknek szánt képeket, valamint videókat esetükben ugyanúgy elhomályosítják. A kérdéses tartalmak pedig csak azután válnak láthatóvá, ha a felhasználó a rájuk való kattintás után megadta a születési dátumot.

A lépés az Instagram szerint arra is jó, hogy fokozza a kisebbek védelmét, általa ugyanis lehetetlenné válik, hogy a felnőttek kapcsolatban lépjenek a túlságosan fiatal felhasználókkal – például a szolgáltatáson át küldött üzenetben. Az üzemeltető szerint a rendszer működését a mesterséges intelligencia segítségével is ellenőrzik.

Forrás: HVG

Friss