Tippek

Rég várt frissítésen fog átesni a WhatsApp

A privát élet védelmével kapcsolatban finomhangolná egyik fontos beállítását a WhatsApp. Ha életbe lép a frissítés, a mostaninál testhezállóbban lehetne meghatározni, hogy ki láthassa az aktivitásunkat.

Nem csupán a WhatsApp-ban, hanem még jó pár üzenetküldőben látható, hogy a kontaktunk mikor volt utoljára aktív, legkésőbb mikor nézhette meg az üzenetünket. Ez a beállítás sokak által kedvelt, viszont tagadhatatlan, hogy egyfajta bepillantást is enged a privát szférába.

Szerencsére ez a jelzés a legtöbb csevegőszolgáltatásnál ki- és bekapcsolható, azonban – derül ki a WhatsApp-fejlesztések nyomába eredő WABetaInfo szakoldal cikkéből – a szolgáltatás jelenleg fejlesztés alatt álló funkciója ennél finomabb hangolást tenne lehetővé. Eddig a felhasználó beállíthatta (Beállítások/Fiók/Adatvédelem), hogy vagy mindenki láthassa utolsó állapotát, vagy csak a kontaktjai, vagy senki sem.

Az újítás kapcsán a már említett három opció mellett megjelenne egy negyedik is, egyfajta feketelista készítési lehetőséggel. A felhasználó kiválaszthatná, hogy ki az a kontaktjai közül, aki nem láthatja az utolsó aktív állapotát.

A képernyőkép iOS-es WhatsAppról készült, azonban semmi okunk feltételezni, hogy az androidos változatnál ne jelenne meg ugyanígy. A funkció, mint említettük, egyelőre fejlesztés alatt áll, és a hírt megosztó WABetaInfo sem tudja még pontosan, hogy mikor jut el a bétatesztelőkhöz egy frissítés keretében.

Forrás: HVG

Friss