Tippek

Valódi harc alakulhat ki idén a karácsonyi bevásárlás során

Kevesebb lehet a kihagyhatatlan akció, és az ellátási gondok megbélyegezhetik év végi vásárlásainkat is – írja az Infostart.

Gyárbezárások, mikrochiphiány és zsúfolt kikötők: nincs iparág, melyeket ne érintett volna ezek valamelyike a CNBC cikke szerint, az előrejelzések szerint pedig az ünnepekig is eltart majd a krízis, így lesznek gondok a karácsonyi bevásárlást illetően.

AZOK A CSALÁDOK IHATJÁK MAJD MEG MINDENNEK A LEVÉT, AMELYEK NEM GONDOLKODNAK ELÉGGÉ ELŐRE.

A gyártás és a szállítás is tovább tart idén, mint bármikor máskor. A GAP amerikai ruhamárka arra számít, még 2022-ben is jócskán lesz gondja a fentiek miatt.

A munkaerőhiány is problémákat okozhat a karácsonyi bevásárlás kapcsán: a már meglevő árukat a cégek igyekeznek mihamarabb eljuttatni raktáraikba, hogy útra kelhessenek a vásárlókhoz, ez azonban nem mindig egyszerű. Az Egyesült Államokban hiába van egymillióval több nyitott állás, mint ahány munkanélküli, sokan nem tudnak visszajutni a munka világába, mert például gyermekeik elhelyezése jelent számukra nehézséget. Hasonló gondokkal a világ más tájain is szembesülhetünk.

Az Infostart a cikkben kiemeli: nem érdemes olyan nagy leértékelésekre számítani, mint amilyenek a korábbi években voltak.

A KERESKEDŐKNEK KEVESEBB OKUK VAN KISZÓRNI A KÉSZLETET,

hiszen raktáraik messze nincsenek tele a logisztikai problémákból kifolyóan.

Olyasmit kínálnak majd akcióban, amiből sok van, ez pedig könnyen lehet, hogy nem olyan termék lesz, ami a kívánságlistánk elején található. A Deloitte szerint hamarabb kezdődnek és hamarabb be is fejeződnek majd az akciók,

A BLACK FRIDAY PEDIG SOKKAL KEVÉSBÉ LESZ FONTOS, MINT A MEGELŐZŐ ÉVEKBEN VOLT.

A szakértők arra is számítanak, hogy miután az utóbbi időszakban leginkább interneten rendeltünk, amit csak tudtunk, sok vásárló szívesebben áll majd fel a kanapéról, hogy boltokban vásároljon, mint a pandémia előtti időkben. Fejfájást okozhat majd ugyanakkor egyes ajándéktárgyak megvásárlása, hiszen amennyiben épp olyasmire vágyunk, amiből hiány van, valódi harccá is válhat a karácsonyi bevásárlás.

Forrás: Portfolio

Friss