Tippek

A mobilról indított YouTube videó a PC-n megy tovább

Csendben egy igen hasznos funkciót aktivált a legnépszerűbb videomegosztó: a YouTube-on nézett tartalmak most már tényleg bárhonnan folytathatók, mi több, azonnal.

Aki sokat nézi a YouTube-ot, az bizonyára a mobilját is szívesen használja erre. A célzás nem véletlen, ugyanis főleg ez a réteg fogja értékelni azt az újítást, amit mostanában aktivált a videómegosztó: a telefonról elindított felvételeket immár a weben folytatva is végignézhetik a felhasználók, ha betöltik az oldalt. Fontos azonban tudni, hogy ez a lehetőség nem azonos az Előzmények vagy a Könyvtár fülben megjelenő, és valameddig játszott felvételek betöltésével. Az újdonság ugyanis egy külön ablakot jelent, ami akkor ugrik fel,

„amikor valaki a mobileszközről a YouTube.com-ra lép, hogy onnan böngéssze tovább a szolgáltató tartalmait.”

Az ablakban természetesen az a felvétel jelenik meg (szüneteltetve), amit néhány pillanattal korábban a mobilon nézett, de valamiért nem fejezte be. Itt érdemes megjegyezni: az újítás csakis egy irányban működik. Vagyis a PC-n/laptopon megnyitott, de megállított felvétel a telefonon nem fog felbukkanni.

9to5Google szerint a változás a napokban kezdett megjelenni egyeseknél, de bevezetése vélhetően ezúttal is fokozatos. Cikkünk írásakor a YouTube iOS-verziójú alkalmazása még nem támogatta ezt, nálunk legalábbis nem. A használatának egyébként egyetlen feltétele van: az alkalmazásban és a weben is ugyanazzal a Google-fiókkal kell bejelentkezni.

Forrás: HVG

Friss