Tippek

Ha kell, ha nem, a Microsoft küld egy appot a Windows 10-re

Függetlenül attól, hogy a felhasználó váltana avagy sem a Windows 11-re, a Microsoft úgy gondolja, mindenképpen helye van a számítógépen az állapot-ellenőrző alkalmazásnak.

A Windows 11-gyel párhuzamosan került be a köztudatban a Windows PC Health Check, azaz a Microsoft állapotellenőrző alkalmazása. Ez a program arra hivatott, hogy tisztázza, megvan-e minden feltétel ahhoz, hogy a Windows 10-es gépet frissíteni lehessen a legújabb operációs rendszerre, a Windows 11-re. És ez még nem minden: az alkalmazás immár diagnosztikát is tartalmaz az eszköz állapotának nyomon követésére, illetve hibaelhárítást a teljesítmény javítása érdekében.

Redmondban mindenesetre úgy gondolják, hogy egy ilyen programra feltétlenül szükségük van a Windows 10-et használóknak, ezért a KB5005463 Windows-frissítéssel automatikusan felkerül minden olyan gépre, amelyen a Windows 10 2004-es vagy újabb verziója fut. Viszont a Windows 11-es komputerekre nem telepítik az alkalmazást.

Nem árt tudni, hogy az állapot-ellenőrző alkalmazás automatikusan telepíti a fontos alkalmazás-frissítéseket, és a felhasználók nem is tudják ezt kikapcsolni. Ez annyiban lehet bosszantó, hogy a frissítéseket általában a számítógép újraindítására vonatkozó felszólítás követheti. Az állapot-ellenőrző alkalmazás természetesen eltávolítható a számítógépről (Apps > Apps & Features > App list (Windows PC Health Check) > Uninstall).

Forrás: HVG

Friss