Tippek

Új, különleges képvilág jön a Windows-ba

A Microsoft folyamatosan fejleszti a Windows 11-et, ebbe az oprendszer csinosítása is beletartozik. Egy újabb ilyen effektus már láthatóvá vált néhány felhasználónál.

Akik régebb óta használják a Windows különféle változatait, jól tudják, milyen apró módosításokkal bővültek, hogy a rendszer megjelenése látványosabb legyen. Ezek az effektusok azonban rendre belassították az eszközöket, de legalábbis érezhetően csökkentették a teljesítményt.

Ezért is számít kivételnek a Mica nevű újdonság, mely egy, az ablakok mögött feltűnő effektus, és amely a Microsoft szerint csak egy gyűszűnyit igényel a készülék erejéből. A felhasználó ezáltal bátrabban használhatja, hiszen az effektus bekapcsolása nem csökkenti érdemben a készülék tempóját.

Hasonló következtetésre jutott a Windows-t Latest is, mely szerint a Mica nevű jelenség egyre több felhasználónál tűnik fel. Ez korábban nem volt így, a Microsoft csak az utóbbi napokban/hetekben kezdte el bevezetni a funkciót. Azóta viszont több, a Windows-on belüli szoftvernél is feltűnt: ilyen többek közt a Paint, a Számológép, az Edge böngésző és most már a Word is. De mit is csinál a Mica pontosan?

A megjelenítéssel az ablakok az asztalon megjelenő háttérkép színeihez igazodik, emellett az éppen futó és aktív szoftvert kiemeli a többi közül. Vagyis a fejlesztés nem csak látványos, hasznos is, és a legjobb: csak alig lassítja a gépet.

Forrás: HVG

Friss