Tippek

A Google Fotók jelszavas mappája már elérhető

FORRÁS: GETTY IMAGES/GEBER86/GEBER86

Nem tűnnek fel máshol a belehelyezett fotók és videók a készüléken.

A Google Fotók csapata hosszas ígérgetést követően a napokban megkezdte a Zárolt mappa elérhetővé tételét az androidos eszközökön. A pár hónapja elsőként a Pixel telefonokon debütált funkció bekapcsolását követően létrejön egy kizárólag felhasználói hitelesítést követően megnyitható mappa, az ebbe bemozgatott fotók és videók többé sehol máshol nem jelennek meg a készüléken.

A Google családbarát példákat hozott a funkció hasznosságára, azonban az internet népének látszólag széles körű meggyőződése, hogy meztelen fotók és videók rejtegetésére lett kitalálva. Akármi is legyen a helyzet, a zárolt mappába bemozgatott tartalmakról nem készül biztonsági mentés a Google-fiókba, így ha igény volna a hosszabb távú megőrzésükre, akkor manuálisan kell megoldani a biztonsági másolataik elkészítését.

A zárolt mappa elérhetővé válásáról értesítést küld az androidos Google Fotók, arra koppintva másodpercek alatt aktiválható a funkció. A mappa megnyitása a mobilapp Könyvtár → Segédprogramok → Zárolt mappa menüjében lehetséges.

A Zárolt mappa valamikor a jövő év elején válik majd elérhetővé az Apple mobileszközein.

Forrás: ORIGO

Friss