Tippek

A Windows 11 első nagy frissítése már elérhető

Az előzetesen közzétett menetrendnek megfelelően megérkezett a tavaly ősszel megjelent Windows 11 első komolyabb frissítőcsomagja, mellyel elérhetővé válik az új operációs rendszer egyik legnagyobb dobása, az androidos appok futtatásának lehetősége.

Megkezdte a Microsoft a Windows 11 első, nagyobb lélegzetvételű frissítőcsomagjának közzétételét, melynek részeként több beépített alkalmazás működése (és egyes esetekben kinézete) is változik, illetve az új rendszerrel gyökeresen átalakított tálca funkciói továbbfejlődnek.

Az új Windows 11 build legnagyobb dobása mégsem ez, hanem az androidos appok – korlátozott – futtatásának lehetősége, mely eddig korlátozottan volt csak elérhető a Windows Insider program keretén belül. Ehhez részben az Amazon Appstore nyújtja az alapot, melynek telepítése után néhány kattintással használhatóak a katalógusban található androidos appok.

A hatalmas androidos alkalmazásbázissal kiegészülve nagy lemaradását dolgozik le a Windows, amelynek saját alkalmazásboltja mindeddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A feltelepített alkalmazásokhoz épp úgy lehet parancsikont létrehozni, mint a natív windowsos szoftverekhez, így a felhasználói élményben nincs jelentős különbség az androidos appok futtatásakor.

Az Amazon App Store mellett az új kiadásban új külsőt kap a Jegyzettömb és a Windows Médialejátszó, emellett a Windows Tálca is átesett egy kisebb UI-tupírozáson.

Forrás: HWSW

Friss