Tippek

Vertikális egérrel támad a Logitech

A Logitech új, Lift névre keresztelt vertikális egerével olcsóbb alternatívát kíván nyújtani azok számára, akiknek fontos a kényelmes egértartás, de mégsem akarják kifizetni a – nem mellesleg valamivel nagyobb méretű – 38 000 forintos MX Vertical árát.

A Bluetooth LE kapcsolaton, vagy Logi Bolt vevőegység segítségével vezeték nélkül csatlakoztatható egér 108 x 70 x 71 milliméteres kiterjedéssel és 125 grammos tömeggel rendelkezik, ezek a tulajdonságok azonban önmagukban még nem teszik kényelmessé az újdonság használatát, az asztal lapjához viszonyítva 57 fokban megdöntött kialakítás viszont már igen. Ez a dizájn sokkal természetesebb kézfej- és alkartartást tesz lehetővé, mint a hagyományos egerek kialakítása, továbbá csökkenti a csuklónkra nehezedő terhelést is.

Az egér a végleges kinézetét rengeteg, szakértők általi tesztelés és a folyamatba bevont felhasználók visszajelzései alapján nyerte el, ennek eredményeképp került az eszközre például a hüvelykujjtámasz, valamint a gumírozott markolat.

Hogy a technikai részletekről is essen szó, említést érdemel a 400 és 4000 dpi között állítható érzékenységű optikai szenzor, a görgetés erősségétől függően változó sebességű SmartWheel görgő, illetve a Logitech Flow technológia alkalmazása, amelyek közül utóbbinak köszönhetően egyszerre három eszközhöz is csatlakoztathatjuk az egeret, a megfelelő szoftver telepítése után pedig egyszerűen a kurzor átmozgatásával is válthatunk, sőt, adatokat is másolhatunk közöttük. A Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iPadOS és Android operációs rendszerekkel kompatibilis periférián a görgőn és a két főgombon kívül egy dpi váltó kapcsoló, illetve a hüvelykujj környékén két programozható funkciógomb kapott helyet. Az egér energiaellátásáért egy AA elem felel, ebből egy darabot a csomagban is megtalálunk, ideális esetben pedig két évig nem lesz szükség a cseréjére.

Forrás: Prohardver

Friss