Tippek

A Kingston új, hardveresen titkosított USB-jével kivédhetők a Brute Force és BadUSB támadások

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette legújabb titkosított USB-meghajtója, a Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) bevezetését.

A magas szintű adatbiztonságot nyújtó meghajtó FIPS 197 tanúsítással és XTS módban 256 bites AES hardveres titkosítással rendelkezik.

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 komplex és „passphrase” móddal támogatja az adminisztrátori, felhasználói és visszaállítási (One-Time Recovery) jelszavakat. A többféle jelszó beállításának lehetősége révén könnyebben helyreállítható az adathozzáférés a jelszó elfelejtése esetén. Míg a hagyományos, komplex módnál 6-16 karakteres – négy karaktertípusból hármat tartalmazó – jelszavak választhatók, az új „passphrase” módnál a felhasználó olyan, 10-64 karakteres numerikus PIN-t, mondatot, szólistát vagy akár dalszöveget állíthat be jelszóként, amely teljesen egyedi, ugyanakkor számára könnyen megjegyezhető. A jelszóbevitel megkönnyíthető a „szem” szimbólum bekapcsolásával, amely bevitel közben is láthatóvá teszi a jelszót, csökkentve ezzel a sikertelen bejelentkezési kísérletek számát.

Az adminisztrátorok beállíthatnak felhasználói és visszaállítási jelszót, vagy a felhasználói jelszó újbóli beállításával állíthatják helyre az adathozzáférést. Ezen túlmenően a VP50 a Brute Force jellegű támadások ellen is véd azzal, hogy 10 egymás utáni érvénytelen bevitel után lezárja a felhasználói és visszaállítási jelszavakat, és törli az adatokat a meghajtóról, ha egymás után tízszer adják meg helytelenül az adminisztrátori jelszót. Így az adatok elvesznek, de kizárható az incidens kockázata.

A VP50 a nem megbízható rendszerek potenciális kártevői ellen is véd azzal, hogy az adminisztrátor és a felhasználó is beállíthat „Read-Only” módot a meghajtó írásvédelméhez. Emellett a beépített virtuális billentyűzet megóvja a jelszavakat a billentyű- és a képernyőnaplózó (keylogger és screenlogger) alkalmazásokkal szemben. A vállalatok termékazonosítóval (PID) is testre szabhatják és konfigurálhatják a VP50-et, amelyet standard végpont-menedzsment szoftverbe is integrálhatnak a Kingston testreszabási programjában az informatikai és internetbiztonsági követelmények teljesítéséhez.  A kis- és középvállalatok az adminisztrátori szerepkör segítségével helyben felügyelhetik meghajtóikat. Az adminisztrátori szerepkörrel például konfigurálhatják és visszaállíthatják a dolgozók felhasználói vagy visszaállítási jelszavait, helyreállíthatják a hozzáférést a lezárt meghajtón tárolt adatokhoz, és teljesíthetik a jogszabályok követelményeit és az előírásokat igazságügyi informatikai vizsgálat esetén. A VP50 titkosított meghajtó a felhasználó fizikai ellenőrzése alatt áll, így alkalmasabb a fontos adatok védelmére, mint az internetes megoldások és a felhőszolgáltatások.

„A titkosított Kingston IronKey megoldáscsalád új tagja, a Vault Privacy 50 üzleti szintű adatbiztonságot nyújtó, prémium USB-meghajtó. Funkciói közé felvettük az ügyfeleink által leginkább igényelt jellemzőket, köztük a többféle jelszó beállításának lehetőségét és a ’passphrase’ módot, amelyek a tárolt adatok 100%-os védelme mellett a meghajtó felhasználóbarát jellegéhez is hozzájárulnak”

– mondta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA-régióbeli flash üzletágának vezetője.

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 8 GB – 256 GB kapacitású változatokban kapható. Ötéves korlátozott garancia, ingyenes műszaki támogatás és a Kingston legendás megbízhatósága jár hozzá.

További információért látogasson el a kingston.com oldalra.

IronKey Vault Privacy 50
Rendelési szám Kapacitás
IKVP50/8GB 8GB IronKey VP50
IKVP50/16GB 16GB IronKey VP50
IKVP50/32GB 32GB IronKey VP50
IKVP50/64GB 64GB IronKey VP50
IKVP50/128GB 128GB IronKey VP50
IKVP50/256GB 256GB IronKey VP50

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 jellemzői és specifikációja:

  • Hardveresen titkosított USB-meghajtó az adatok védelméhez: A fontos adatokat FIPS 197 szerint tanúsított, 256 bites XTS-AES titkosítás védi. Beépített védelem a BadUSB és Brute Force jellegű támadások ellen.
  • Több jelszó beállításának lehetősége az adathozzáférés visszaállításához. Adminisztrátori, felhasználói és visszaállítási (One-Time Recovery) jelszavak aktiválhatók. Az adminisztrátor újra beállíthatja a felhasználói jelszót vagy visszaállítási jelszóval állíthatja helyre a felhasználói adathozzáférést. A Brute Force jellegű támadások elleni védelem 10 egymás utáni sikertelen jelszóbeviteli kísérlet után lezárja a felhasználói vagy visszaállítási jelszót, illetve törli a meghajtóról az adatokat, ha tízszer egymás után helytelenül adják meg az adminisztrátori jelszót.
  • Új „passphrase” mód: A felhasználó a komplex és a „passphrase” jelszavas mód közül választhat. A passphrase lehet numerikus PIN, szóközöket tartalmazó mondat, szólista vagy akár dalszöveg – 10-64 karakter hosszúsággal.
  • További biztonsági funkciók: A hibás bejelentkezési kísérletek számát és a kapcsolódó frusztrációt csökkenti a „szem” gomb, amely megjeleníti a jelszót bevitel közben. A virtuális billentyűzet elrejti a jelszóbevitelt a billentyű-/képernyőnaplózó alkalmazások elől.
  • Kétféle Read-Only (írásvédett) beállítás: A kártevők támadásai elháríthatók az adminisztrátor által a felhasználó számára beállított, kényszerített „Read-Only” módban, illetve az adminisztrátor vagy a felhasználó által beállított munkamenet-alapú „Read-Only” módban.
  • A meghajtók helyi felügyeletét támogató adminisztrátori szerepkör ideális a kis- és középvállalatok számára: Az adminisztrátori szerepkörben a munkavállalók felhasználói és visszaállítási jelszavai helyben kezelhetők, visszaállítható a hozzáférés a lezárt meghajtón tárolt adatokhoz, és teljesíthetők a jogszabályi követelmények és az előírások igazságügyi informatikai vizsgálat esetén.
  • Interfész: USB 3.2 Gen 1
  • Kapacitás:             8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB
  • Csatlakozó: Type-A
  • Sebesség:
    • USB 3.2 Gen 1
    • 8GB – 128GB:   250MB/s olvasás, 180MB/s írás
    • 256GB:             230MB/s olvasás, 150MB/s írás
    • USB 2.0
    • 8GB – 256GB:   30MB/s olvasás, 20MB/s írás
  • Méret:             77,9 mm x 21,9 mm x 12,0 mm
  • Vízállóság: 1,2 m mélységig; IEC 60529 IPX8
  • Üzemi hőmérséklet: 0°C – 60°C
  • Tárolási hőmérséklet: -20°C – 85°C
  • Kompatibilitás: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
  • Garancia/támogatás: Korlátozott 5 éves garancia, ingyenes műszaki támogatás
  • OS-támogatás: Windows® 11, 10, 8.1, macOS® (v. 10.14.x – 12.x.x)

Friss