Tippek

Megváltozik a Gmail külseje, ha tetszik, ha nem

Az új felületet többen már most is használják, akinek viszont nem tetszik, az visszatérhet a régire. Ezt a lehetőséget kapcsolja ki rövidesen a Google.

A Google még februárban közölte, hogy alapos ráncfelvarrást hajt végre a levelező, a Gmail felületén, hogy a felhasználók egy sokkal modernebb platformon tudjanak dolgozni. Ezt a munkát el is kezdték, és néhány embernél meg is jelent az új külső. Vannak viszont, akiknél még nem, de rövidesen náluk is bekövetkezik a változás.

Ennél fontosabb azonban – mutatott rá a The Verge –, hogy a Google közben megkezdi a régi felület kivezetését. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy nemsokára csakis az új külső marad elérhető, az előző, megszokott forma nem. (Azok, akik már látják az újabb felületet, most még visszatérhetnek a korábbi elrendezésre, de ez a lehetőség is eltűnik.)

A Gmail a változással az úgynevezett Material You stíluskészlethez fog igazodni. Ennek eredményeként egy professzionálisabb, de mégis áttekinthető felület fogadja majd a felhasználókat. Az újdonság másik része, hogy a levelezőn belüli eszközök – ilyen például a Meet is – átköltöznek az ablak bal szélére. Ezzel a Google szerint nem folyik majd annyira össze a munkaterület, és a levelek közti navigáció is kényelmesebb lesz.

Forrás: HVG

Friss