Tippek

Videós jelentkezéssel bővült Eger jól ismert állásportálja, az EgerAllas.hu!

A különböző videós tartalmak egyértelműen a fénykorukat élik manapság, és számtalan egyéb terület mellett vélhetően az álláskeresésbe is egyre inkább beszivárognak majd. Való igaz, hogy megjelenésük ebben a folyamatban nem lenne teljesen újszerű – elég, ha csak a videó-önéletrajzokra gondolunk –, ugyanakkor nem törvényszerű, hogy a videós anyagok csak ilyen formában kaphatnának helyet az álláskeresési procedúrában. Ennek pedig ékes bizonyítéka az EgerAllas.hu ezzel kapcsolatos egyedülálló megoldása is!

Ezen megoldás részleteinek a taglalása előtt azonban érdemes magáról a portálról is ejtenünk néhány szót, mivel az központi szereplője az egri álláspiacnak, továbbá mind munkaadói (azaz hirdetői), mind pedig álláskeresői szempontból kiváló feltételeket kínál. Munkáltatói aspektusból egyértelműen a hirdetési csomagok változatossága a legnagyobb pozitívum, amelyeken keresztül többek között orvosolni lehet a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő megtalálásának, a fontos pozíciók betöltésének, valamint az álláskeresők széles körben történő megszólításának problémáját.

Ez utóbbi már csak azért is lehetséges, mert egyes csomagok nem csak helyi (Eger és környéke), hanem megyei (Heves megye), vagy akár országos (Magyarország) szintű elérését is tudnak biztosítani a munkaadók számára. Ebből kifolyólag nem meglepetés, hogy nincs a pályázókból hiány, amit kiválóan alátámaszt annak ténye is, hogy az oldal indulása óta feladott valamivel több mint 14 ezer hirdetésre, nem kevesebb mint 170 ezer álláskereső jelentkezett. Persze ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy az álláslehetőségek rendre megosztásra kerülnek az EgerAllas.hu Facebook-oldalán, amelynek követőbázisa a 33 ezer főt is meghaladja. Sőt, az országos csomag választásával az AllasOrias.hu kötelékeibe tartozó összes portál Facebook-oldalán biztosított a megjelenés, amelyeken a követők száma összességében eléri az 1,1 milliót.

Videós jelentkezéssel bővült Eger jól ismert állásportálja, az EgerAllas.hu!

Az előbbiekben említett 170 ezer jelentkező azért is fontos adat, mert arról tanúskodik, hogy a portál nem csak hirdetői, hanem álláskeresői szempontból is nagy népszerűségnek örvend. Mindez sok tényezőre visszavezethető, beleértve például a letisztult felhasználói felületet, valamint az olyan praktikus funkciókat, mint a feltöltött adatokból való önéletrajz generálás lehetősége, vagy a hírlevél, amelyen keresztül szinte azonnal lehet értesülni az érdeklődés tárgyát képező, újonnan megjelent pozíciókról. Még ezen előnyöknél is fontosabb azonban az, hogy a portál valóban az álláslehetőségek széles tárházát kínálja, vagyis a megszerzett végzettségéhez és tapasztalatához mérten mindenki megtalálhatja a számára ideális lehetőségeket.

Néhány példát említve: találhatóak itt betanított fizikai munkák, különböző szakmunkák, adminisztratív és ügyintézői pozíciók, mérnöki, pénzügyi, valamint más felsőfokú végzettséget igénylő állások, továbbá számos egyéb területre vonatkozó lehetőségek. Ezek között pedig akár rugalmasan, mindössze egy okostelefon segítségével is lehet böngészni, méghozzá az AllasOrias.hu mobil applikációján keresztül, ami több állásportál lehetőségeit gyűjti össze, beleértve az EgerAllas.hu-n megjelenteket. Éppen ezért a pályázás megkönnyítése és felgyorsítása érdekében mindenképp érdemes lehet ezt az alkalmazást letöltenie azoknak, akik Eger városában, vagy esetleg annak környékén szeretnének elhelyezkedni.

Hogyan működik az új videós jelentkezés az EgerAllas.hu-n?

Amint az a bevezetőben is említésre került, az EgerAllas.hu egészen egyedülálló megoldást dolgozott ki a videós jelentkezés alkalmazásával kapcsolatban. Ennek értelmében a munkaadók a hirdetésük részeként kérdéseket tehetnek fel a pályázóknak (legfeljebb 5-öt), akiknek azokra maximum egy perces videók formájában kell külön-külön válaszolniuk. A kérdések természetesen íródhatnak saját megfogalmazásban, de előre meghatározott, beépített kérdések is segítik a hirdetőket a témafelvetésben. Íme ez utóbbiakra néhány példa:

  • Miért szeretne nálunk dolgozni?
  • Mi az eddig elért legnagyobb szakmai sikere?
  • Mit tud a cégünkről?
  • Hogyan képzeli el későbbi pályafutását?

De miért jó mindez az egri hirdetők és álláskeresők számára?

A példaként bemutatott kérdések alapján jól látszik, hogy ennek az opcionálisan alkalmazható videós jelentkezésnek az a fő célja, hogy a munkáltatók még jobban megismerhessék a jelölteket, s kvázi egy mini állásinterjút szimulálva következtetéseket vonhassanak le azzal kapcsolatban, hogy kikkel érdemes a kiválasztási folyamat következő szakaszába lépni.  Egy ilyen videós anyag ugyanis sok mindenre rávilágít, beleértve például a pályázó hozzáállását, motivációját, kommunikációs képességeit. Ezek pedig kitüntetett szempontok lehetnek egy-egy állás kapcsán.

Persze ebből a követelményből akár az álláskeresők is profitálhatnak, méghozzá akkor, ha valóban kellő időt és energiát szánnak a videók minőségi elkészítésére. Ezen keresztül ugyanis tanúbizonyságot tehetnek az elhivatottságukról, felhívhatják a figyelmet olyan tulajdonságaikra és készségeikre, melyek vélekedésük szerint megkülönböztetik őket a többi jelölttől, továbbá biztosíthatják a munkáltatót a feladatok ellátásra vonatkozó alkalmasságukat illetően. Összességében tehát egy sokkal átfogóbb képet adhatnak magukról ily módon.

Friss