Tippek

Van egy rejtett funkció az Instagramon: 30 napra eltüntetheti az idegesítő képeket, videókat

Az Instagram az utóbbi hónapokban több képet és videót mutat azoktól, akiket nem követünk, mint azoktól, akiket igen. Egy gombnyomással harminc napra rendre utasíthatjuk.

Az elmúlt időszakban az Instagram igyekezett a felhasználók kedvére tenni, és úgy alakítani a platform hírfolyamát, hogy abban valóban azok a tartalmak jelenjenek meg, amiket a felhasználók szeretnének látni. Ennek köszönhető például az is, hogy tavasszal visszatért az egyik legjobb funkciója.

A cég ezzel igyekszik annak a kérésnek is eleget tenni, hogy a felhasználó minél kevesebb ajánlott bejegyzést lásson, ám ennek van egy még hatékonyabb módja is:

„szundit nyomhatunk az ajánlott bejegyzésekre, így 30 napig egy sem fog megjelenni.”

Ehhez nem kell más tenni, mint keresni a hírfolyamban egy olyan bejegyzést, amit a rendszer ajánl. Ezt általában egy elválasztó vonal és egy magyarázó szöveg kíséri.

Ekkor bökjünk rá az X-re a szöveg mellett. Ekkor egyrészt eltűnik az adott bejegyzés, másrészt pedig jelezhetjük az Instagramnak, hogy vagy az adott oldaltól nem szeretnénk több ajánlást kapni, vagy ki akarjuk kapcsolni az ajánlott bejegyzések megjelenítését 30 napra.

Itt már csak rá kell nyomni a szundira, és a rendszer 30 napra kiveszi a hírfolyamunkból az ajánlott posztokat.

A szundival a hirdetéseket sajnos nem fogjuk tudni elrejteni, de már így is egy ngy lépéssel közelebb kerülünk a letisztultabb hírfolyamhoz.

Forrás: HVG

Friss