Tippek

Újít a pécsi állásportál: a pályázók akár videós jelentkezést is küldhetnek!

Egyes állásportálok hosszú ideje fennálló sikerének és népszerűségének titka, hogy folyamatosan keresik azokat az eszközöket, melyekkel közelebb hozhatják egymáshoz az álláskeresőket és a munkaadókat. A PecsAllas.hu által nemrégiben bevezetett videós jelentkezési lehetőség is épp ezt a célt szolgálja, hisz ennek segítségével a pályázók sokkal több információt adhatnak át magukról, míg a hirdetők messzemenőbb következtetéseket vonhatnak le, átfogóbb képet alkothatnak a jelentkezőkről.  

Újít a pécsi állásportál: a pályázók akár videós jelentkezést is küldhetnek! – PecsAllas.hu

Általánosságban elmondható, hogy a PecsAllas.hu mind munkaadói, mind pedig álláskeresői szempontból központi szerepet játszik a pécsi álláspiacon. A hirdetők főként azért szeretik a portált, mert a hirdetések feladása egyszerű és gördülékeny, az álláskeresők nem csak Pécsen és Baranya megyében, hanem adott esetben akár országosan is megszólíthatóak, valamint egyes állások esetében a jelentkezők száma is kimagasló. Mindezt alátámasztja azon adat is, miszerint az indulás óta az oldalon megjelent több mint 10 ezer hirdetésre nem kevesebb, mint 136 ezren jelentkeztek összesen.

Álláskeresői szempontból az oldal egyértelmű erősségét a hirdetések diverzifikáltsága, változatossága jelenti. A portálon ugyanis valóban mindenki megtalálhatja a számára értékes lehetőségeket, azaz a betanított munkáktól kezdve a szakmunkákon át egészen a diplomás munkakörökig minden típusú állás fellelhető itt. Hasonló a változatosság a tapasztalat tekintetében is, vagyis a pályakezdők, a rutinosabb és a már szakembernek számító munkavállalók is rábukkanhatnak a számukra ideális állásokra.

Ennek megvalósításának céljából érdemes használni az oldalon beállíftható szűrési feltételeket, aminek segítségével kategóriák szerint lehet szűkíteni a találatok számát. Amennyiben sikerült szimpatikus álláslehetőséget találni, már csak két további lépés maradt, nevezetesen a regisztráció (illetve, ha ez már megtörtént, akkor a bejelentkezés) és maga a pályázás. A pályázáshoz természetesen szükség lesz önéletrajzra is, amit akár az oldalon keresztül is le lehet generálni az adatok feltöltésével, de van mód saját szerkesztésű dokumentum használatára is.

Számítani kell rá, hogy egyes népszerűbb állások esetén (pl. adminisztrációs, eladói, recepciós munkák) nagy lesz majd a verseny, így érdemes mihamarabb cselekedni. A cselekvés előtt azonban mindenekelőtt értesülni kell az új pozíciókról, ami többféleképpen is lehetséges. Az egyik leghatékonyabb módszer feliratkozni a portál állásértesítőjére, ily módon ugyanis e-mailben, hírlevél formájában lehet értesülni az aktuálisan meghirdetett állásokról. Tanácsos továbbá követni a Pécs állást a Facebook-on, valamint az AllasOrias.hu-ét is, mivel ezeken a platformokon szintén megosztásra kerülnek a Baranya megyei, így pécsi munkalehetőségek is. Ezen felül pedig az AllasOrias.hu-nak saját mobil applikációja is van, ami rendkívül rugalmassá és gyorssá teszi mind a böngészés, mind pedig a pályázás menetét.

Újít a pécsi állásportál: a pályázók akár videós jelentkezést is küldhetnek! – PecsAllas.hu

A PecsAllas.hu újításának, azaz a videós jelentkezésnek a lényege, működése

A PecsAlllas.hu videós újításának értelmében a munkaadók a hirdetésük feladásakor kérdéseket állíthatnak be, amelyeket a pályázóknak külön-külön, maximum egy perces videók formájában kell megválaszolniuk, majd a kész anyagot a jelentkezésükhöz csatolniuk. Amennyiben Ön munkaadó, tájékoztatót itt talál az oldal előnyeiről: PecsAllas.hu munkaadó tájékoztató. A kérdések tekintetében a hirdetők szabad kezet kapnak, tehát saját megfogalmazásban is írhatják azokat, ugyanakkor előre meghatározott, beépített kérdésekből is van lehetőségük választani. Ez utóbbiak főként motivációs jellegűek, a karrierterveket firtatják, valamint az eddigi munkatapasztalatok felől érdeklődnek, tehát tipikusan olyan témaköröket boncolgatnak, melyek az állásinterjúkon is rendre felmerülnek.

Ennek az opcionálisan beállítható videós követelmények több előnye is van hirdetői szempontból, melyek közül az egyik legfontosabb kétségkívül az, hogy ily módon sokkal többet tudhatnak meg az egyes jelöltekről. Csupán önéletrajz alapján ugyanis annak formai kötöttségeiből kifolyólag nehéz következtetéseket levonni például a pályázó kommunikációs képességeire, elhivatottságára, fellépésére vonatkozóan. Ezek a jellemzők pedig fontos részét képezik az átfogó összképnek, különösen egy olyan munka esetében, ahol a feladatok jelentős részben épülnek az ügyfelekkel, partnerekkel, vásárlókkal való interakcióra, kapcsolattartásra.

Álláskeresői perspektívából pedig ez egy kiváló lehetőség a többi jelentkező közül való kiemelkedésre. Amint azt a korábbiakban is említettük, bizonyos munkák különösen népszerűek Pécs városában, ezekre gyakran tucatjával érkeznek a pályázatok. Egy jól elkészített, minőségi és összességében a felkészültség benyomását keltő videós anyaggal viszont jelentős versenyelőnyre lehet szert tenni a többi aspiránssal szemben, hisz az a valódi eltökéltségről tanúskodik.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss