Tippek

Tényleg számít az óvszer mérete?

Sokan még mindig abban a hitben vannak, hogy az óvszer nagysága közel sem annyira fontos. Pedig a biztonságos közösülés egyik alapvető kelléke egy megfelelő méretű típus, hiszen így elkerülhetjük a nemkívánatos terhességet, valamint azokat a fertőző betegségeket, amelyek szexuális úton terjednek. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért fontos jó méretet választani.

Miért jó óvszert használni?

Óvszer a Szeresdmagad.hu webáruházában is beszerezhető, ez az egyetlen olyan fogamzásgátlási módszer, amely védelmet nyújt a nemi úton történő betegségekkel szemben. Fontos minden alkalommal használni, minden esetben újat felhúzni, hiszen ez nem egy többször használatos termék. Nagy előnye, hogy gyors és hormonális megoldás, így amellett, hogy biztonságot nyújt, nem is okoz kárt egyik félben sem.

A klasszikus óvszerek dobozán rengeteg információt tüntetnek fel, így megtudhatjuk, hogy az adott típus milyen ízű, milyen minőségű, hány darab található benne. Emellett kötelező feltüntetni egy hozzávetőleges méretet is, így beszélhetünk S, M, L, valamint XL-es óvszerről egyaránt. Bár az apróbetűs részeket kevesen olvassák el, érdemes ezeket is legalább egyszer átnézni, hiszen fontos információkat tartalmaznak.

Miért fontos a méret?

A legtöbb esetben a megfelelő méretű óvszer megvásárlása nem prioritás, ahhoz azonban, hogy tökéletesen ellássa a feladatát, fontos hangsúlyt fektetni a nagyságra. Az sem jó, ha túl nagy és laza, hiszen így előfordulhat, hogy lecsúszik. Ellenkező esetben pedig, amikor túl szorosat sikerül venni, akkor nagy az esélye annak, hogy elszakad, amely máris problémát okozhat a felek számára.

Viszont hozzá kell tenni, hogy igen könnyen megállapítható, hogy kinek mekkorára van szüksége. A módszer egyszerű, erekció közben le kell mérni a férfi nemi szervet, amely a legtöbb férfi számára nem okoz gondot. Vannak azonban, akiknek ez zavarba ejtő lehet. Ilyenkor nyugodtan lehet egyedül is megtenni mindezt, hiszen a mérőszalagot mindenki képes használni.

Így végezhető el a pontos mérés!

Ahogy tehát fentebb írtuk, ahhoz, hogy jó méretet sikerüljön találni, fontos az erekciós állapot. Tökéletes megoldás egy vonalzó, egy mérőszalag, aminek végét szorosan illesszük hozzá a szeméremcsonthoz. A teljes méret a makk hegyéig tart. Fontos azonban, hogy ne csak a hosszát nézzük meg, hanem a kerületet is. A szélesség tekintetében mindenképpen mérjük le egy rugalmas mérőszalaggal az átmérőt, ha nincs, akkor egy cérna is megteszi. A kerületet általában a makk alatt két ujjnyival lejjebb lehet meghatározni. A cérnás megoldás esetén a mérés végén illesszük a cérnaszálat egy vonalzóhoz. A kapott értéket el kell osztani kettővel. Egyes kutatások alapján az óvszer lecsúszásának vagy szakadásának akkor a legkisebb a valószínűsége, ha az óvszer mérete (szélessége) az Ön kerülete felének a 90%-a.

A legmegfelelőbb szélesség meghatározásához tehát az alábbi képletre lesz szükség: (kerület/1)x0,9. Például, ha a lemért kerület 118 mm, akkor (118mm/2)x0,9, amelynek eredménye 53 mm. Ez lesz az ideális méret.

A kutatások bebizonyították, hogy az óvszerek lecsúszását vagy szakadását csak akkor kerülhetjük el, ha az óvszernek megfelelő a mérete.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss