Tippek

Előbb adnak hozzáférést a bankszámlájukhoz az emberek, minthogy megosszák a telefonjuk jelkódját

Megnézték, milyen a friss szerelmesek online kapcsolattartása, majd hogy később milyen eszközöket osztanak meg szívesen egymással. Kiderült, két éven át hajlamosak az emberek fürkészni a mobiljukat a párjuk üzenetét várva, és hogy ha minden klappol, akkor is tabutémának számít a másik telefonkódja.

Valentin-nap alkalmából készült két felmérés, melyek kifejezetten a szerelmespárokat és technológiai eszközeiket vizsgálták. Kiderült, a 18 és 44 év közötti friss párok átlagban napi közel 50 percet töltenek telefonjaikon lógva, ez két év alatt közel 33 percre csökken.

„A lelkesedés az üzenetek számán is jól látszik: kezdetben átlagosan 21 üzenetet küldenek naponta a szerelmesek, sőt 10 alkalommal posztolnak is a közösségi médiában”

– idézi a Honor a közleményében a OnePoll kutatását. A válaszadók 48 százaléka bevallotta, hogy a kapcsolat elején mindig vár valamennyit a válasz előtt, hogy úgy tűnjön, mintha „lazán” kezelné a helyzetet.

De a laza viselkedés ellenére sokaknak ebben az időszakban nagyon fontos a visszajelzés: az emberek közel harmada máris szeretve érezte magát akkor, ha több üzenetet is kapott párjától, mielőtt ő válaszolt volna – derült ki a felmérésből. A megkérdezettek harmada ismerte el, hogy már-már megszállottan pillantgat telefonjára az első pár hónapban, bízva egy-egy befutó újabb üzenetben. A megkérdezettek 32 százaléka viszont nem is gondol már második randira, ha két nappal az első után nem kap valamilyen üzenetet partnerétől.

A párok legszívesebben az ételüket és a telefontöltőjüket osztják meg egymással, a telefon feloldókódja viszont már tabunak számít – ez már a Nokia márka mögött álló HMD Global kutatásából derült ki.

A felmérés 3 kontinens 8 országában vizsgált párokat és az eredmények azt mutatták, hogy az ételek (58%) és a mindennapi technológiai eszközök, mint például a laptopok (44%) megosztásában többé-kevésbé nyitottak az emberek, a privát szférájukba azonban még a párjukat is nehezen engedik be – fejtik ki közleményükben.

A megkérdezettek mindössze 16 százaléka osztaná meg a telefonja jelszavát a párjával, tehát a beszélgetéseink tartalmához és a fotóinkhoz még a bankszámlánknál (23%) is nehezebben adnának betekintést a partnerük számára.

A felmérésben részt vevő párok harmada használ közösen egy tabletet, és nagyjából ugyanennyien a telefonjukat is megosztják. Az e-book olvasókat nagyrészt meghagyják maguknak (12%), mint ahogy a mindenféle zenei eszközöket (fejhallgatók, hangszóró) is csak a megkérdezettek negyede adja be a közösbe. Összességében viszont úgy tűnik, hogy a technológia tekintetében szeretnek osztozkodni, ugyanis csak 10 százalék mondta azt, hogy semmilyen eszközt nem oszt meg a párjával – összegzi a nem is olyan rossz helyzetet kutatás.

Forrás: HVG


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss