Tippek

Kőburkolat helye egy modern otthonban

Képek forrása: Slate Design

A kőburkolat a legkedveltebb építészeti anyagok egyike beltéri és kültéri alkalmazásokhoz egyaránt. A természetes anyag népszerűsége nem véletlen: rendkívül tartós, sokoldalúan használható és páratlanul korszerű megjelenést nyújt. Cikkünkben bemutatunk három izgalmas ötletet a kőburkolat beltéri felhasználásához.

Ötletek a kőburkolat belsőépítészeti felhasználására

1. Lépcsőburkolat

A lépcsőburkolat megválasztásakor esztétikai és funkcionális szempontokat egyaránt szükséges mérlegelni. Az elérhető lehetőségek között megtalálható a lépcsőszőnyeg, csempe, fa-, és kőburkolat. Ez utóbbi uralja a belséőépítészeti trendeket az elmúlt években. A korszerű, letisztult megjelenésű kőfurnér lépcsőburkolat kiváló hőtartó képességű és hosszú élettartamú. A kőből készült burkolóanyagban elhelyzhetők lámpák, amelyek a hangulatvilágítás mellett a biztonságos közlekedést is segítik. Elérhetők csúszásgátló kialakítású kőburkolatok, amelyek tovább csökkenthetik a balesetek kockázatát.

2. Vékony falburkolatok

A lakótér atmoszféráját kevés belsőépítészeti elem befolyásolja jobban, mint egy falburkolat. Éppen ezért fontos, hogy a burkolóanyag kiválasztásakor körültekintően járjunk el. Az alábbi kérdések megválaszolása segíthet a megfelelő anyag kiválasztásában:

  • Magas páratartalmú helyiségben található a fal?
  • Mekkora környezeti lábnyommal rendelkezik a falburkolat anyaga?
  • Fontos, hogy könnyen tisztítható legyen a felület?
  • Mekkora összeg áll rendelkezésre a falburkoló anyagra?
  • Mennyi természetes fényt kap a helyiség és hogyan reagál az anyag a fényre?
  • Milyen a fal jelenlegi felülete és szükséges-e előkészíteni a beépítés előtt?
  • Milyen dizájn jellemzi az ingatlan többi részét?

A modern kőfurnérok olyan vékony falburkolatok, amelyek ellenállók a mechanikai behatásokkal és nedvességgel szemben. Az impozáns megjelenés, könnyű felszerelhetőség és tisztíthatóság mellett, még kedvező árral is kecsegtet. Tökéletes választás minden modern otthonba!

3. Kőburkolatok, mint bútor elemek

A korszerű kőburkolatok akár bútorok részeként is felhasználhatók. A kő elemek segíthetnek abban, hogy a lakásban található ingóságok megjelenése tökéletesen illeszkedjen a belsőépítészeti elemekhez. Az így megteremtett összhang végeredménye a páratlan harmónia. A SlateDesign Translucent kőfurnér olyan ultravékony burkoló anyag, amely háttér-megvilágítással kombinálva egyedülálló megjelenést nyújt. Alkalmazásával még látványosabbá tehetők a bútorok mellett a pultok és falak a házban.

4. Természetes kő a konyhában

Túlzás nélkül állítható, hogy a konyha és étkező helyiség jelenti a lakás egyik legfontosabb részét. A baráti és család étkezések helyszínéül szolgáló szoba megjelenésének és praktikus tulajdonságainak tervezésekor érdemes fokozott figyelemmel eljárni. A kőburkolat több helyen is alkalmazható a konyhában:

  • konyhapult,
  • járólap,
  • falburolat.

A könnyen tisztítható, ellenálló és hosszú élettartamú természetes kőfurnér kiváló választás a konyhába. Nem csupán a nedvesség- és hőálló képessége kimagasló, de felületéről könnyen eltávolíthatók akár a makacs, zsíros szennyeződések is. A kevésbé strapabíró burkolóanyagok a fokozott használat mellett hamar amortizálódhatnak.

Slate Design: a világ legvékonyabb kőburkolatának hazai forgalmazója

A Slate Design Kft. 2013 óta hivatalos gyártó képviselete az ultravékony Slate Design kőfurnér burkolatoknak. Számos homlokzat, otthon, üzlet, iroda, szálloda és wellnessközpont építésénél és megújulásánál kaptak kiemelt szerepet a cég innovatív termékei.

Kellemetlen tapasztalataid vannak a lassú beszállítókkal? A Slate Design Kft. folyamatosan megújuló árukészletből akár 2-3 napos határidővel is tudja teljesíteni a megrendeléseket. A kőfurnér burkolatok beépítéséhez szakszerű segítséget nyújtó vállalat nem csupán komplett műszaki megoldásokat értékesít, de a hozzájuk szükséges segédanyagokat is biztosítja. A Slate Design Kft. termékei már számos országba eljutottak, mint például: Románia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria, Svájc, Írország, Egyesült Királyság és az USA.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss