Tippek

A Sony Creators’ Cloud egyéni felhasználók számára is elérhetővé válik

A kamera és a Cloud erejét egyetlen platform egyesíti világszerte az összes alkotó számára.

A Sony a hardvereszközök és a cloud-tapasztalatok egyedülálló képességeit kihasználva a kamerát és a cloudot egyesítő alkalmazás-ökoszisztémát vezet be, amely az előzetes szerkesztéstől a hálózatépítésig az egyéni tartalomkészítők minden igényét kielégíti.

A Sony ma jelentette be a Creators’ Cloud platformjának következő generációját, amely számos alkalmazást és funkciót nyit meg olyan egyéni tartalomkészítők számára, akik szeretnék kihasználni a felhő nyújtotta hatékonyságot és lehetőségeket.

A Sony azt szeretné, ha az alkotók a felhőalapú alkalmazásokat az egyik alapvető eszközüknek tekintenék, ugyanúgy, ahogyan a fényképezőgépük is kulcsfontosságú a munkájukhoz. A hardver és a szoftver, az online és az offline közötti határok egyre inkább elmosódnak a felhő nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően. A Creators’ Cloud egy olyan egyedülálló teret hoz létre, ahol az alkotók munkájának minden aspektusa zökkenőmentesen találkozik, a készülékük pedig szerves része ennek az ökoszisztémának.

A Sony 2022 szeptemberében mutatta be a Creators’ Cloudot, a professzionális és vállalati felhasználóknak szánt felhőalapú alkalmazások és szolgáltatások csomagját. A Creators’ Cloud következő generációja, amely az egyéni vagy kis létszámú tartalomkészítő csapatokat célozza meg, most ugyanezzel a filozófiával, de személyre szabott alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal érkezik a piacra. Az alkalmazáscsomagot úgy tervezték, hogy a kamerát és a felvételkészítést a felhőbe terelje, azonnali videó- és állóképfeltöltés révén, lehetővé téve a gyors szerkesztést és a több eszközről végzett más fotósokkal való együttműködést.

A tartalomkészítők egyre inkább olyan egyablakos rendszert keresnek, amely integrálja a kreatív eszközeiket, lehetővé teszi számukra, hogy megosszák tartalmaikat, és tanuljanak más szakemberektől világszerte, illetve jelentős üzleti lehetőségeket is kínáljanak. A mesterséges intelligencia által hajtott Creators’ Cloud a Sony megoldása erre.

Az egyéni alkotóknak szánt Creators’ Cloud platform magában foglalja a bárhonnan és bármikor elérhető felhőalapú tárhelyet, a Discovert, egy olyan közösséget, ahol az alkotók saját tartalmaikat közzétehetik, kapcsolatba léphetnek fotós társaikkal, valamint felfedezhetik a Master Cut (Beta) online videószerkesztési szolgáltatást. A független szakembereknek szánt Creators’ Cloud platform magában foglalja a Creators’ Appot is, amely egy tartalomátviteli alkalmazás a kameráról a felhőbe.

Azonnal elérhető tartalom több eszközön

Mivel az alkotók igyekeznek hatékonyan és biztonságosan megtekinteni és megosztani tartalmaikat, a Creators’ Cloud lehetővé teszi a Sony kamerákkal készített képek és videók átvitelét a felhőbe, hogy azonnal megtekinthessék és megoszthassák azokat a közösségükkel.

A Creators’ App az Imaging Edge Mobile utódja, és a kamera kiterjesztéseként fog működni a felhőben tárolt tartalom (videó és fotó) feltöltéséhez, megtekintéséhez és kezeléséhez. A legfontosabb funkciók közé tartoznak:

  • Fájlátvitel mobilra és felhőbe
  • Távoli kameravezérlés
  • Felhőalapú tárhely – 25 GB ingyenes felhőalapú tárhely a Sony fényképezőgépek tulajdonosai számára (a lista érvényes) és 5 GB ingyenes tárhely minden Sony Account fiókkal rendelkező felhasználó számára.

Az induláskor a fájlok feltöltése a felhőalapú tárhelyre a Creators’ App alkalmazáson keresztül csak az α7 IV és ZV-1F kamerák esetében lesz elérhető. A tervek szerint a kameráról a felhőbe történő közvetlen feltöltés egy későbbi időpontban lesz elérhető. A Creators’ App magánszemélyek számára történő elindításával a „C3Portal App”, a jelenleg a vállalatok számára biztosított felhőátjáró alkalmazás „Creators’ App for enterprise” névre változik.

  • Nagy pontosságú képstabilizálás metaadatok segítségével.
  • Csökkentett zajszint és optimalizált hangszint a hangforrások szétválasztásával.
  • Több eszközzel való hozzáférés a felhőben történő szinkronizálás révén.
  • Hasonló klipek automatikus csoportosítása képelemzéssel.

A Creators’ Cloud a jövőben a felhasználói visszajelzések alapján rendszeresen új szolgáltatásokkal és funkciókkal bővül.

További információ az alábbi honlapon érhető el: https://www.sony.net/cc/


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss