Tippek

Hogyan válhat belőlünk is rendezvényszervező?

A rendezvényszervezők hatalmas elismerésnek örvendenek a mai világban. Nagy sikereket zsebelhetünk be, ha jól végezzük a dolgunkat. Mindemellett a fizetés és a munkakörnyezet kecsegtető lehet sokak számára. Viszont talán az első kérdés, amibe belefuthatunk, hogy szükség van-e végzettségre?

Nehezítő tényezők

Korábban a rendezvényszervező szakmát OKJ-s képzésen tudtuk megszerezni. Viszont 2020. december 31-től megváltozott a rendszer, így csak felnőttképzés keretén belül indítható ez a tanfolyam. Nagy öröm, hogy a MOE Rendezvényakadémia és a felnőttképzési államigazgatóság jó kapcsolatának köszönhetően elindulhatott a Rendezvénymendzsment Online Mesterkurzus.

A jelenlegi jogszabályok két utat biztosítanak a leendő rendezvényszervezőknek. Lehetőség van egy kulturális rendezvényszervező képzésre, amit egy év alatt tudunk elvégezni, iskolarendszeren kívül. Ha egyetemi képzés keretén belül szeretnénk, akkor jelentkezhetünk turizmus-vendéglátás szakirányra, ami 3-5 év tanulást jelent.

Miben más a Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzus?

Nincsen semmilyen életkori vagy akár végzettségi kikötés, aminek eleget kellene tennünk. A legjobb viszont az egészben, hogy nem kell éveket várnod, amíg álmaid munkájának alapjait tanulod. Hiszen 3-4 hónap múlva már le is adhatod az önéletrajzod a rendezvényszervező cégeknek.

Miért érdemes elvégezni ezt a képzést?

A képzés teljes mértékben online formában zajlik. Tehát nem kell feleslegesen utaznod azért, hogy követhesd az álmaid és tanulhasd, amire már gyerekkorod óta vágysz. Az otthonod melegében sajátíthatod el az elméleti tudást. Viszont ami ennél is fontosabb, hogy a gyakorlatban tökéletesen alkalmazható tippeket és ötleteket kaphatsz, amit a későbbiekben bármikor hasznosítani tudsz.

Kiből lesz jó rendezvényszervező?

A jelenlegi jogszabályok alapján, végzettség nélkül is jelentkezhetünk rendezvényszervezői munkára, viszont vannak olyan erények, amivel rendelkeznünk kell, mint például az alkalmasság és rátermettség. A kurzus részletesen kitér minden témakörre, amelyek szembekerülhetnek velünk rendezvényszervezés közben. Ahhoz, hogy igazán jól végezzük a munkánkat, rengeteg gyakorlatra és tapasztalatra van szükség.

Mi az, ami elengedhetetlen ehhez a szakmához?

Vannak olyan skillek, amik nélkül elveszünk ebben a világban. A kreativítás, határozottság, rugalmasság, nyitottság és a jó problémamegoldó képesség hiányával ne is induljunk csatába a rendezvények mezején. Fontos, hogy ismerd a hazai és külföldi trendeket, legyenek ismereteid az irodai szoftverekkel kapcsolatosan. Továbbá előnyös, ha van jogosítványod és tudsz angolul.

Ez a 3-4 hónapos program a legrövidebb út ahhoz, hogy megvalósítsd féltve őrzött álmod és belevágj a szakmába.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss