Tippek

Így néz ki egy igazán igényes dekoráció – fotófal a láthatáron

Egy szerető családban minden a közös emlékekről szól, éppen ezért van szükség egy különleges fotófalra. A lakásban az ember a maga ízlése szerint válogatja össze a bútorokat, a kiegészítőket, és a színvilág is teljesen minket tükröz. Az otthon azonban nem a szép holmiktól lesz otthon, sokkal inkább a személyes tárgyaktól. A következő cikkben most a fotófal készítéséről olvashatsz bővebben. Tarts velem, ha érdekel a téma!

Családi képekből fotófal

Egyre több lakásban találkozunk olyan megoldásokkal, amikor egy egész falat szentelnek a családi képeknek. Azt, hogy ezt mekkorára tervezzük, az már abszolút tőlünk függ. Nemcsak keretbe rakott fotókat, de vászonképeket is bátran tehetünk erre a falta. A vaszonkep.hu egyedi ötleteivel mi magunk is beszerezhetünk olyan termékeket, amelyekkel ékesíthetjük az otthonunkat.

Most pedig merüljünk el a fotófal készítésének rejtelmeiben! Tetszés szerint tudjuk váltogatni a különféle formákat, anyagokat, színeket és méreteket. Vászonkép formájában pedig feldolgozhatjuk a családi képeket, a közös emlékeket vagy akár a gyermekek rajzait is. Ha ez nem lenne elég, a kortárs művészet legszebb festményeit egyaránt vászonra vethetjük.

Miért válasszuk a vászonképeket?

A hagyományos képkereteket egyre kevesebben keresik. A vászonfotók azonban újabban nagyon divatba jöttek. A digitális nyomtatással olyan alkotásokat tudnak kreálni, amelyek igazán élethűek. Strapabíró, időtálló produktumok, így sokáig velünk lesznek majd.

Az egyszerű, egy képből álló darabok mellett a montázsok világában szintén kalandozhatunk, tehát választhatunk egy számunkra tetszőleges kollázst is. A szebbnél szebb darabok beszerezhetőek saját célra, de ajándékként egyaránt funkcionálhatnak.

Játék a színekkel és az elrendezéssel

Választhatunk a színes vagy a fekete-fehér elrendezésű fotófal között is. Egy egyszínű, piros falon például tökéletesen mutat egy monokróm szett, hiszen pont jó a kontraszt akkor, amikor az élénk szín előbukkan a letisztult képek mögül. Elsőre talán a sok-sok fotó zavarosnak tűnhet, ennek ellenére mégis lesz egy kis egység közöttük.

Amennyiben inkább a rendezettebb látkép a vonzó számunkra, akkor ajánlott először megtervezni a képek pontos helyét, illetve a közöttük lévő távolságot. Alkossanak esetleg zárt geometriai formát vagy sem, ilyen kérdéseket is tisztáznunk kell magunkban.

Egyedi elgondolás lehet, ha például egy családfát készítünk. Elég egy fatörzset festeni a falra, majd az ágak közé tehetjük a fotókat. Nagyjából ennyi, készen is vagyunk. Természetesen ha akarjuk, még tovább díszíthetjük a fát, de ez lenne az alap. Akkor nyújthat mindez szép és esztétikus látványt, ha valódi vászonra nyomtatják a családi képeket és vakrámára feszítik, így a végeredményben sem fogunk csalódni.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss