Tippek

Mit adnak nekünk a drága kerékagyak?

Azt mondják, a küllőperem egy roppant egyszerű alkatrész, s nem igazán okoz nagy fejtörést a beszerzése sem. Hogyan néz ki ez a produktum? Karima, lyuk és nagyjából itt ér véget a felsorolás. A küllőperemet szeretjük, mert olcsó, legalábbis a kisebb darabokhoz rendkívül kedvezményes áron juthatunk hozzá. A vevők és a gyártók egyaránt a könnyű és olcsó kombinációt részesítik előnyben.

De mi a helyzet a drágább produktumokkal? A következő cikkben most kiderítjük, hogy a drágább miért drágább! Amennyiben kíváncsivá tettelek, kérlek tarts velem egy rövidke cikk erejéig!

A drága mindig szebb?

Sajnos ez egy általánosan elterjedt állítás, de igen. A drágább, minőségibb termékek valahogy mindig sokkal jobban néznek ki. A Bikepro.hu kerékpár webshop kerékagy kínálatában többféle produktum képviselteti magát, ám mi most olyan ritkán látott különlegességeket hoztunk el neked, amelyek felülmúlják valamennyi bringás elképzeléseit.

A széles peremű agyak teljesen más látványt nyújtanak, pedig tisztában vagyunk azzal is, hogy ezek sokkal, de sokkal nehezebbek. Előfordulhat ugyan, hogy könnyítik őket, ám ekkor rugalmasabb lesz az alacsony peremnél. Annyi biztos, hogy ezek sokkal drágábbak. De a látvánnyal egyszerűen nem lehet betelni!

Curtis Odon – Egy egyedi darab

A Curtis Odon agyak pontosan ilyen különleges érzést keltenek bennünk, s legnagyobb sajátosságuk, hogy ezek háromrészes agyak. Ez tulajdonképpen mit is jelent? Azt, hogy megkímélünk 1,5 alu tömböt a faragástól, hiszen maga a perem és az agytest két külön részből áll. Ezt azt eredményezi, hogy gyorsabbá, olcsóbbá és hatékonyabbá tehető a gyártási folyamat.

A csapágyazás is igazi remekmű. Könnyen gördülő golyókkal van ellátva. Valójában nincs olyan nagy tengelyátmérővel és kis golyós, vékony gyűrűs csapággyal rendelkező agy, amely ennyire könnyen működne, gördülne.

Végül, de nem utolsósorban, csodálatra méltó a tökéletes lyukakkal és lekerekítésekkel kialakított tengelyanya is.

Hagyományos kerékagyak

Természetesen nem lehet minden agy egy Curtis Odon agy. De úgy véljük, hogy az olcsóbb, középkategóriás termékek is képesek biztosítani a tőlük elvárt színvonalat. A Trinity, a SunRace, a Shimano és a Csepel márkák modelljei egyaránt a hasznunkra válhatnak.

A kerékagy habár egy kisebb alkatrész mégis hatalmas szerepet kap a tekerés alatt. A tengelyvégeken helyezkedik el; a kerék, a kerékcsapágy, a fék, illetve tengelyek közötti kapcsolatot biztosítja. Maga a felniközép a kerék szerelőnyílását takarja el. A védelmi funkció mellett dekorációs elemként is megállja a helyét. Számos esetben a márka nagykövete, ugyanis ezen szerepel a márka logója is.

A drága kerékagy tehát összetettebb, könnyebben gördül, de ami határozottan kijelenthető, hogy jobban néz ki!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss