Tippek

Miben segít a féktisztító spray?

Egy átlagos autónak, de bármilyen járműnek is az egyik legfontosabb része a fékrendszer. Biztonsági és vezethetőségi szempontból is elengedhetetlen, hogy megfelelően működjenek, a szükséges fékerőt fejtsék ki. Az ápolására ma már számtalan eszközt és kiegészítőt lehet használni, ilyen például a féktisztító spray is.

A féktisztító használata elengedhetetlen

Az alkatrészek ápolása nagy segítséget jelent abban, hogy az autó teljesítménye fenntartható legyen, valamint tökéletes állapotban legyen a következő utazáshoz. A fék esetében itt a biztonság az elsődleges szempont, mivel az elhasználódása nagy veszélyt rejthet magában. A FilterABC féktisztító felhozatala nagyon jól megmutatja, hogy ma már számtalan termék, kiegészítő közül válogathatunk, így minden autóhoz megtalálhatjuk az ideális eszközt.

A fékrendszer tisztántartása hozzájárul az egyes elemek élettartamának meghosszabbításához, valamint a biztonságos és stabil vezetést is lehetővé teszi. Ha a fékekkel valami probléma van, akkor azt azonnal észrevesszük a vezetés során, például nem elég erős, hiába nyomjuk megfelelő erővel a pedált. Ez nagyon veszélyes lehet idővel, pláne, ha valami hirtelen helyzetre kell reagálni és nem tudunk időben megállni.

Mégis mit csinál a féktisztító?

A féktisztító spray működése nagyon egyszerű. A fékrendszer egyes felületeire ráfújjuk, kicsit hagyjuk hatni, majd elkezdhetjük letörölni azt. Egy átlagos féken is rengeteg szennyeződés, fékpor, zsír, olaj lehet, amelyeket muszáj eltávolítani ahhoz, hogy megfelelően működjön az egész rendszer.

A használatával növekedni fog a fékhatás, teljesen újnak érezhetjük a használatát, valamint a fékrendszer hatékonysága és az élettartama is növekedni fog. Utóbbi azért is fontos, mert így kevesebbet kell majd szervizbe járni, azaz költségeket és kellemetlenségeket is megspórolhatunk. További előnye még a féktisztító spray használatának, hogy a korrózió ellen is véd, valamint zajcsökkentő hatása is van.

Figyeljünk oda a használatra és a minőségre!

A féktisztító alkalmazásakor igyekezzünk minden biztonsági előírást betartani, ami annyit jelent, hogy az útmutatóban lévő utasítások alapján végezzük el az egész műveletet. A spray-t kizárólag a fékrendszeren és a hozzá tartozó alkatrészeken szabad használni. Az érzékenyebb felületeket próbáljuk elkerülni, valamint túl gyakran sem szabad elvégezni a műveletet, mert akkor pont ellenkező hatást fogunk elérni.

A vásárlás során figyeljünk oda, hogy melyik terméket választjuk. Ha először veszünk féktisztító spray-t, akkor mindenképpen kérjünk segítséget az adott oldaltól vagy szakembertől, hogy a lehető legjobb terméket szerezzük be. Elsősorban ne az árcédulát nézzük, hanem azt, hogy melyik a leghatékonyabb eszköz az autónk fékrendszerének karbantartásához.

A féktisztító spray beszerzése ma már gyerekjáték, így kifejezetten ajánlott, hogy mindenkinek a garázsában lapuljon legalább egy.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss