Tippek

Milyen szempontok alapján válasszunk szőnyeget a gyerekszobába?

Amikor berendezzük a lakásunkat, nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minden bútor és kiegészítő összhangban legyen egymással stílusban, színben, mintázatban. Jelentős hangsúlyt fektetünk a praktikusságra és a kényelemre is, hiszen ez lesz életünk legfőbb tere, nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban. De mi a helyzet a gyerekszobával?

A gyerekek birodalma egy külön világ, ott más szabályok vannak érvényben, mint a többi helyiségben. Sokkal több színt, mintát, játékosságot és vidámságot vihetünk a lakberendezésbe itt. S vajon mi fejezi ki jobban a boldog gyermekkor mosolygós világát, mint a gyerek szőnyeg, amin naphosszat játszanak a legapróbbak?

Milyen a jó gyerekszőnyeg?

A gyerekeknek is szükségük van szőnyegre, méghozzá a lehető legjobb minőségre, és kifejezetten előnyös, ha van rajtuk a kedvenceiknek, kedvteléseiknek megfelelő minta.

Válogathatunk rengeteg gyerekmintás szőnyeg közül, legyen az elefánt, kalóz, unikornis, nyuszi vagy akár csillagok. A fiúk nagyon szeretik a focis mintákat és szívesen rendeznek parádés versenyeket az autópályás szőnyegeken. Ezek mind megtalálhatók a Szőnyeg textil webáruház kínálatában többféle színben és kivitelben.

A gyerekszobában különösen fontos, hogy jó minőségű legyen a szőnyeg, hiszen a kicsik azon kezdenek kúszni-mászni, majd ugyanitt teszik meg első lépéseiket, aztán ha már nagyobbak, akkor szívesen játszanak a szőnyegen. Mivel sokat érintkeznek az anyaggal, lényeges annak színvonala, illetve tisztíthatósága is.

A gyerekszobai szőnyeg tisztítása

A legjobb, ha a gyerekek szobájába rövidebb szálú, könnyebben tisztítható kárpitot választunk, amiben nem vesznek el az apró játékok, az építőkockák és a zsírkréták sem. Olyat, amit gyorsan meg tudunk szabadítani a lehulló morzsáktól, amiből haladéktalanul és tökéletesen el tudjuk távolítani a kakaófoltot.

A gyerekek kreativitása is okozhat gondokat időnként, erre az esetre is fel kell készülnünk egy strapabíró szőnyeggel. A gyerekszőnyegnél fontos kritérium az, hogy por- és szennytaszító legyen, és nem baj, ha jó hő- és hangszigetelő is egyben.

Hogyan helyezzük el a szőnyeget a gyerekszobában?

A legjobb, ha minél nagyobb padlófelületet befed a szőnyeg, hogy az apró lábacskák biztonságban és melegben legyenek. Az ágyról mindenképpen a szőnyegre érjen először a lábuk, amikor felkelnek.

Egy alternatív megoldás, ha padlószőnyeg burkolja a gyerekszobát, hogy helyezünk rá mintás gyerekszőnyeget is. Ezzel kialakíthatunk egy kis sarkot a kicsiknek, ahol kedvenc játékaikba feledkezve tölthetik szabadidejüket.

Szőnyeg a babaszobában

A legkisebbek szobájának padlójára helyezzünk barátságos gyerekmintás szőnyeget, amely védi lábunkat a hidegtől, mikor állunk a kiságy mellett. Ha van egy fotel, amiben ölbe foghatjuk, akkor oda is puha szőnyeget terítsünk, illetve a pelenkázó asztal előtt is mindenképpen legyen jó meleg szőnyeg. A picik még nem tudják értékelni a kedves kis mintákat, de aki belép a szobába, érzi a meghittséget.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss