Tippek

Sosem volt ilyen könnyű az ételszállítók dolga

Ma már az ételszállítás mindennapi életünk rutinjává vált. Nem szükséges hetekkel korábban megrendelni a napi menünket, elegendő néhány kattintás, és pillanatok alatt csengetnek is az ajtónkon a frissen készült finomságokkal. Egekben a megrendelések száma, számtalan klasszikus étterem is bekapcsolódott a trendbe és szállítja ki ételeit a megrendelők számára. A csomagolóanyag-ipar is lépést tudott tartani ezzel a tendenciával és jobbnál jobb csomagolóanyagok jelentek meg a piacon.

Az ételszállító cégek dúskálhatnak a csomagolóanyagok választékában, sosem volt ilyen könnyű dolguk, hiszen mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő ételszállító dobozt.

A csomagolóanyagok fajtái

Alapvetően kétféle csomagolóanyag között választhatunk és mindkét csoportban szinte korlátlan anyag-, szín- és formaválasztékot találhatunk. Az indepack.hu elviteles dobozai között megtalálhatjuk a hagyományos alapanyagokat ugyanúgy, ahogy a lebomló, komposztálható, környezetbarát anyagokból készült dobozokat is.

A mikrózható műanyag dobozok előnyei

A mikrózható dobozok alkalmasak arra, hogy betegyük őket a mikrohullámú sütőbe és megmelegítsük bennük az ételt. Ez nagyon praktikus dolog, hiszen az elhűlt ételt nem kell kiszednünk tányérra, ami további mosatlan edényt eredményezne, hanem közvetlenül a dobozból fogyasztható lesz, a végén a dobozt egyszerűen kidobhatjuk.

Ezen belül még praktikusabbak azok a mikrózható műanyag dobozok, melyek cseppmentes tetővel zárhatók, hiszen ezeket bármikor vissza tudjuk zárni, nem borulnak ki, ezért akár több részletben is elfogyaszthatjuk az ételt.

Az ökocsomagolások

Rendkívül népszerűek a környezetbarát csomagolóanyagok is, melyek közül a barna/kraft színű csomagolás tarol a piacon. A papírdobozok ázsiai ételek, olasz tészták csomagolására ideálisak, hiszen ezek a papírdobozok már zsírzáró réteggel rendelkeznek, így a zsíros, szószos ételek is nyugodt szívvel beletehetők.

A cukornád doboz szintén környezetbarát, használat után komposztálható. Kinézetre a habdobozhoz hasonlít, praktikus és megtartja az étel hőmérsékletét.

További lehetőségek

A habdobozok, menüboxok műanyagból, pontosabban XPS-ből készülnek, nagy előnyük a hőszigetelő képesség és természetesen a kedvező ár. Viszont vigyázni kell, hogy ne boruljon ki belőlük az étel.

A tálcazáró géppel fóliázható doboz biztosítja a tökéletes záródást, mikrózható és olcsó, viszont felbontás után már nem tudjuk újra visszazárni.

Milyen az ideális ételszállító doboz?

Ha az ideális ételszállító dobozt keressük, amit szinte minden ételtípushoz használhatunk, akkor érdemes a PP-ből készült tetővel zárható dobozt választani, hiszen ebbe bármilyen ételt, még levest is beletehetünk, cseppmentesen zárható, mikrózható, a forró és a fagyott ételt is bírja, a tetejét pedig vissza lehet rá tenni.

Ételszállítóként mindig szerezz be többféle csomagolóanyagot, ezáltal az összes ételfajtát könnyedén ki tudod szállítani és a megrendelők éppen olyan állagban és kinézettel kapják meg az ételt, ahogyan az elkészült.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss