Tippek

Itt a jó idő! Irány a kert? Akkor vigyél magaddal kerti ollót is!

A napsütéses idő okot ad arra, hogy egyre több időt töltsünk kint a szabadban, de ha kertes házban lakunk, akkor nem feltétlenül csak heverészni fogunk. Az udvaron ugyanis mindig akad teendő, ezért arra is figyelnünk kell, hogy elegendő eszközzel szereljük fel otthonunkat.

A következő cikkben most azokról a kellékekről lesz szó, amelyek minőségi segítséget nyújtanak nekünk a növénygondozás területén. Tarts velünk te is!

Mit csinálhatunk a kertben?

Ez attól függ, hogy pontosan mi van abban a kertben. Ha például kiépítettünk egy kerti tavat, akkor annak környezetében sok-sok teendő akad, ám nem feltétlenül csak ebben az esetben kell munkálkodnunk. A gyep és a területen elültetett növények gondozása ugyancsak időt és energiát emészt el. A Kések Ollók Webáruház kerti eszközei között szerencsére olyan speciális vágóeszközök várnak ránk, amelyekkel megkönnyíthető valamennyi folyamat. Lássuk, hogy a gyakorlatban ez mit is takar!

A kerti növényeket gondozni kell. A fejlődő fák és bokrok hajlamosak túlnőni a kerítésen, vagy a nekik kijelölt területen, vagyis a számunkra felesleges lomb eltávolítását is meg kell oldani.

A növénygondozás legfontosabb kellékei

Valójában nem egyfajta termék segít nekünk ebben, ezért érdemes átgondolni, hogy melyik mellett voksolunk. Az eszközök kiválasztását a tevékenység jellege, a növények típusa, a kellékeket használó személy fizikai állapota egyaránt meghatározatja.

Mindig akad valami nyesni vagy vágni való, ám az egyáltalán nem mindegy, hogy mivel látunk neki a munkának. A minőségi kialakítás kiemelten fontos, ugyanis enélkül nemcsak lassabban dolgozunk majd, de a saját testi épségünket is veszélyeztethetjük.

Az ágvágó olló például egy speciális ollótípus, amely a bokrok és a fák ágainak eltávolításában segédkezhet, éles és kemény pengéjének köszönhetően a száraz gallyakkal is elbír.

A metszőollót már inkább a nagyobb bokrok, illetve bokros virágok esetében vethetjük be. Nem egyenesen vág, ezért kíméletesebben bánik a növényekkel.

Milyen a jó kerti olló?

A kerti ollót nem szabad összekeverni az ágvágó ollóval, hiszen ez a darab inkább az apróbb korrekcióra alkalmas. Ha szeretnénk kiigazítani itt-ott a növényeket, levágni a kiálló szárakat, akár formát vágni egy-egy virágnak, akkor érdemes a kerti ollót választani.

Az alapos munka valós esztétikai eredményekkel kápráztat el minket, ugyanakkor átlátható terepet biztosíthatunk a család számára.

A minőségi olló erős, rozsdamentes pengével és csúszásmentes, ergonomikus markolattal van ellátva, precíz tervezés és megfelelő súlyelosztás jellemzi.

A rendezett kert tehát nem álom, ám a növénygondozás nagy hangsúlyt kap, amihez mi másra lenne szükség, mint néhány strapabíró kerti eszközre.

Van már jó kerti ollód? Ha még nem, akkor ideje beszerezned egyet!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss