Tippek

Így tudjuk kiválasztani a megfelelő higiéniai papírterméket

Ma már óriási piacról beszélhetünk, ha a higiéniai papírtermékeket nézzük. Számos nagy gyártó mellett vannak kisebb gyárak is, melyek látszólag hasonló árban hasonló termékeket árulnak. Azonban nyitott szemmel kell járnunk, és nem szabad hagyni becsapni magunkat, mert pórul járhatunk! Nézzük, mire érdemes figyelni, és miként tudjuk kiválasztani a megfelelő termékeket!

Csak az ár és a rétegszám számít?

Elég, ha megnézzük az Alpha-Dent-Higiénia Kft. higiéniai papírtermékeit, és látni fogjuk, hogy mekkora a kínálat a piacon. És bizony vannak különbségek az egyes gyártók és termékek között, a nagyobb kínálatban könnyebben el tud bújni egy-egy gyengébb minőségű termék, és könnyebb szem elől téveszteni az igazán jókat.

Épp ezért fontos, hogy tudjuk, mire kell figyelnünk, amikor választunk! Sokan csak a csomagolást, az árat és a rétegszámot nézik. Pedig ez közel sem elég! Vannak még ezenfelül is olyan paraméterek, melyekre érdemes figyelmet fordítani.

Higiéniai papírtermékek kiválasztása: mire figyeljünk?

Természetesen nem mindegy, hogy egy termék mekkora rétegszámmal rendelkezik. Mára már az 1 rétegű termékek szinte teljesen eltűntek a polcokról. Ennek nemcsak a kereslet csökkenése az oka, hanem az is, hogy az ennél minőségibb 2 és 3 réteggel rendelkező papírtermékek előállítása is azonos időt vesz igénybe, és még gazdaságosabb is a szállításuk. Ugyanakkor csupán a rétegszám növelése nem jelenti azt, hogy jobbá is válik egy termék.

Vannak a piacon nagyon gyenge minőségű 2, illetve 3 réteggel rendelkező papírtermékek. Jellemző rájuk, hogy figyelemfelkeltő csomagolással vannak ellátva, és a lazább tekercselés miatt sokkal nagyobbnak tűnnek, mint amekkorák valójában. Ez megtévesztheti a vásárlókat, ha nem tudatosan választanak!

Amit még érdemes figyelni, az a lapszám, valamint a hosszúság, mely összefügg. Lehet játszani a lapok méretével, de itt már pár adatból ki lehet számítani a hiányzó információkat, így könnyebb dolgunk van. De sok esetben minden adat a rendelkezésünkre áll, és ilyenkor nem nehéz a választás.

Most már ki tudjuk választani a megfelelő higiéniai papírterméket

Ha odafigyelünk a fentiekre, megnézzük a termékek fent felsorolt paramétereit, akkor nem lesz nehéz a választás. Amire még esetleg érdemes odafigyelni, az az alapanyag négyzetméterre vetített súlya. Ez rendszerint kézbe véve derül csak ki. Pontosabban az, hogy két termék közül melyik a nehezebb, melyikben van “több anyag”. Két, látszólag azonos termék közül mindig érdemesebb a nehezebbet választani, ha a cél a jobb minőség megvásárlása.

Ha van rá lehetőségünk, akkor kérjük el a termék technikai adatlapját. Erre főleg akkor érdemes rákérdezni, amikor nagyobb tételben vásárolunk, hosszabb távra szeretnénk elköteleződni. Ezen minden fontos paramétert megtalálhatunk ahhoz, hogy jól döntsünk.

Most már minden megvan ahhoz, hogy könnyen kiválaszthassuk a megfelelő, minőségi higiéniai papírterméket. Menjünk végig a fenti paramétereken, így garantáltan nem fogunk csalódni!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss