Tippek

Teljes fogatlanság, csontsorvadás – mégis mi a megoldás?

A modern implantológiai eljárások sokak számára jelentenek kiutat az amúgy önbizalomhiányos, feszengő élet megváltoztatására. Azonban bizonyos állapotok és esetek nem egy helyen elutasításra kerülnek, holott speciális klinikát választva a probléma orvosolható lehetne.

Magas fokú szakértelem, többéves rutin

Az alábbi történet is bizonyítja, hogy nem mindegy, milyen fogászati centrumot választunk. Érdemes olyan szakemberek segítségét kérni, akik jártasak a csontpótlásos-implantációs beavatkozásokban, mint például a Halász Klinikán.

Egy hölgy páciens abból a célból kereste fel a klinika specialistáit, hogy már több helyen elutasították, holott szeretné visszakapni fiatalkori mosolyát. Az említett klinikán élen járnak a fogbeültetéses-csontpótlásos eljárásokban, így természetesen a máshol kezelhetetlennek titulált állapotot végül rehabilitálták. A sikeres kezelés mellett 10 éves garanciát is kapott mind a csontpótlásra, az implantátumra és a fogpótlásra. A Nobel Biocare implantátumra pedig gyári élethossz garancia is jár.

A fenti példa is azt mutatja, hogy nem szabad beletörődni a teljes fogatlan állapotba, mert rengeteg lehetőség adott a korszerű eljárásoknak köszönhetően, persze az egyéni paraméterektől és körülményektől függ, hogy milyen technika végezhető el biztonsággal, de ez ügyben a szakemberek készséggel segítenek.

Együttműködés mindkét fél részéről

Ahhoz, hogy valóban sikeres lehessen egy implantációs kezelés, nem egyedül a szaktudás és a rutin alapvető, hanem a páciens együttműködése is. Számos olyan megkötés, ajánlás ismert, amelyet például csontpótlásos procedúrák előtt, illetve után fontos betartani. Mindezt azért, hogy kisebb eséllyel alakuljanak ki komplikációk, valamint ne kelljen kudarccal számolni.

A gondos száj- és fogápolás, a dohányzás abbahagyása, a rendszeres fogászati kontroll mind beletartozik. Cserébe viszont a sikeres eredmény hosszú távú gondtalanságot biztosít, a sugárzó, önbizalommal teli mosoly végigkísérheti mindennapjainkat.

Miért érdemes specialistát választani?

Ez egy igen kényes terület, amely rendkívül összetett, elengedhetetlen, hogy minőségi alapanyagokkal, megbízható eszközökkel és rendkívüli precizitással dolgozzanak. A szaktudás és a gyakorlat révén elkerülhető számos olyan probléma, ami például gyakori a fogpótlások esetében. Gondolunk a lepattogzásokra, repedésekre.

Nem is beszélve arról, ha máshol elrontott implantátum helyreállítása lenne a cél, hiszen ez esetben is a legokosabb döntés, ha speciális klinikához fordulunk. Ahogyan a felvázolt eset is erről tanúskodik, attól még, hogy máshol nem vállalják el, létezhet megoldás és lehetséges a sikeres kimenetel, még akkor is, ha a helyzet nem a legoptimálisabb.

Az önfeledt mosolyra pedig mindenkinek szüksége van.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss