Tippek

Milyen gumit válasszak kerti kisgépekhez?

Ha gumiabroncsról van szó, akkor általában az autók, motorkerékpárok, esetleg biciklik fognak eszünkbe jutni. Pedig vannak még ezenkívül is olyan eszközök, amelyeknek a megfelelő mozgásukról gondoskodni kell. Idetartoznak a kerti kisgépek is, amelyekhez gumit számtalan opció közül válogathatunk.

Milyen kisgépekre találhatunk gumikat?

Elég megnézni a tapadas.hu kerti kisgép gumi kínálatát és máris láthatjuk, hogy többféle kialakítás közül is válogathatunk. Miért is van szükség ennyiféle fajta változatra? Mert eltérő járműveken, eszközökön lehet őket használni. Ilyen például a kerti kisgép, fűnyíró, golfkocsi is, valamint minden kis méretű jármű, gép, ami kerekek segítségével közlekedik.

Ezeknek a gumiknak eltérő körülmények között kell teljesíteniük. Ha fűnyíróról van szó, azt általában nem szokás aszfalton használni. Ezért is kell olyan abroncsot keresni, ami mély barázdákkal, bordákkal van ellátva, hogy könnyedén meg tudjon kapaszkodni a talajban. Ezzel szemben egy golfkocsinál már az aszfaltra, simább felületre is gondolni kell, így választhatunk simább, szélesebb gumit is, ami jobb tapadást biztosít. Ugyanúgy találhatunk speciális változatokat is, amiket akár esőben is használhatunk.

A méretről is érdemes beszélni, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy mekkorát veszünk az adott kerti kisgéphez, fűnyíróhoz vagy golf kocsihoz. Itt ajánlott figyelembe venni a jármű teljesítményét, valamint gyári előírásait, mivel ha rosszul választunk (túl nagy vagy túl kicsi), akkor kellemetlenségekbe is ütközhetünk a mindennapok során.

Miért felel a gumi?

Elsőre talán bugyuta kérdésnek hangozhat, de sokkal több feladata van egy abroncsnak, mint azt gondolnánk. Nem csak annyiról van szó, hogy ezen gurul a jármű és ennyi. A vezethetőségért is az abroncs felel: például a megfelelő gumi kell ahhoz, hogy egyáltalán irányítani tudjuk a fűnyírót.

Ha golfkocsiról beszélünk, a tapadás is nagyon fontos tényező. A gumi segítségével tudunk biztonságosan eljutni a pálya egyik pontjáról a másikra. A fékezésben is nagy szerepe van, egy jó állapotú abronccsal a féktáv is sokkal kisebb és hatékonyabb lesz.

Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy csak a megfelelő gumival tudunk kényelmesen utazni a golfkocsiban, vagy irányítani a fűnyírót. A rossz gumi kellemetlen élményhez vezethet.

Figyeljünk oda a minőségre

Ha kerti kisgép gumijáról van szó, az egyik elsődleges szempont a minőség. Ez garantálja azt, hogy nem fogja idő előtt megadni magát az abroncs, pláne nem menet közben, mert az aznapi fűnyírásnak is véget vethet.

A legjobb, ha olyan terméket keresünk, ami hosszú távon is megfelelő teljesítményt nyújt, nem kell párhavonta újat vásárolni. A minőségi gumi hosszú távon költséghatékonyabb, mint egy olcsóbb, átlagos kialakítású változat. Kevesebb meghibásodásra, cserére kell számítani, ezzel kényelmesebb lesz az egész élmény.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss