Tippek

Mennyire számít a kijelző mérete az okosóráknál?

Ma már az okosórák sokkal többet tudnak, mint az első generációs elődeik. Számos olyan kiváló funkcióval vannak ellátva, melyekről nemrég még csak nem is álmodtunk. Ráadásul hatalmas a választék, kisebb és nagyobb kijelzők és különböző anyaghasználat áll a rendelkezésünkre. Nem is meglepő, hogy nehéz dönteni.

Óriási okosóra-választék vár ránk!

Ha megnézzük például a CoolMobile.hu okosóra kínálatát, rögtön feltűnhet, hogy milyen sok gyártó van már ezen a piacon. És a számuk egyre csak nő. Ráadásul a legtöbben nemcsak egy típussal, hanem legalább két-három különböző szériával képviseltetik magukat a piacon.

Ha van olyan gyártó, amihez ragaszkodunk, akkor érdemes először annak a termékeit megnézni. De azért szerencsés megtekinteni a többi gyártó kínálatát is, mert számos nagyszerű, szebbnél szebb darabbal találkozhatunk. De nemcsak ezzel tudnak megfogni minket, hanem azzal a rengeteg nagyszerű funkcióval is, mellyel megkönnyítik a hétköznapjainkat.

Mit tud ma egy kiváló okosóra?

Két különböző kategóriába sorolhatóak azok a funkciók, amiket elérhetünk az okosóránkkal. Ezek közül az első az, ami az egészségünkhöz kapcsolódik. Itt meg kell említenünk az alvásfigyelést, a pulzusszám,- és a vérnyomásmérést, és az EKG-t is, melyek megtalálhatóak az egyes modern órákban.

De ide tartoznak a különböző testmozgást támogató applikációk és funkciók is. A legtöbb ilyen eszközbe számos mozgásforma be van táplálva, melyekhez hasznos megoldásokkal szolgál a készülék.

A másik kategória pedig az, amely a kényelmi funkciókat tartalmazza, és a hatékonyságunk növelését segíti. Ide sorolhatóak a jegyzetelős alkalmazások, az értesítések és a hívások kezeléséért felelős applikációk is. De nem feledkezhetünk meg például az NFC-ről sem, mely fizetésre is alkalmas, így most már a telefonunkat sem kell elővennünk, elég odanyújtanunk a terminálhoz a csuklónkat.

Mennyire számít ezeknél a funkcióknál a kijelző mérete?

Aki lemond a laptop képernyőméretéről, majd lemond a telefon kijelzőjének méretéről is, és egy okosórát kezd el használni, az tudja mire számíthat. De azért van olyan eset, amikor nem mindegy, hogy mekkora a csuklónkra erősített eszköz.

Nem véletlen, hogy például az Apple Watch Series 8 1,9 hüvelykes méreténél is nagyobb, 1,96 hüvelykes AMOLED kijelzővel érkezik az Amazfit Pop 3S.

Gondoljunk csak például a sportolásra. Ott gyakorlatilag egy pillanat alatt szeretnénk tudni azokat az információkat, amiért az okosóránkra néztünk. Ehhez jól jön egy megfelelő méretű kijelző. De például az értesítések elolvasásához is jó a minél nagyobb felület.

Az önmagában nem probléma, ha méretes a felület, egyedül arra kell figyelni a tervezőknek, a gyártóknak, hogy ne legyen kényelmetlen és zavaró. Ez lehet az a határ, amit nem szabad átlépniük. Azon belül viszont mindent szabad!

Legyen kerek vagy négyszögletes a kijelző, válasszunk bátran ízlésünk szerint! Nézzük meg milyen az anyaghasználat, milyen az összkép és milyen funkciókat kapunk a pénzünkért, és már rendelhetjük is meg az okosóránkat!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss