Tippek

Kinek való az androidos okostelefon?

Az androidos okostelefonok piaca hatalmas. Számos gyártó számtalan konstrukcióját kínálja megvételre. De kinek való valójában ez az operációs rendszer, illetve egy ilyen készülék? Lássuk!

Mi is az az Android?

Az okostelefonokon ugyanúgy vannak operációs rendszerek, mint egy számítógépen. Ezek gondoskodnak arról, hogy megfelelően ki tudjuk használni a hardverben rejlő lehetőségeket, és biztosítják a különböző applikációk megfelelő futását. Nem véletlen szoktuk ezeket az eszközöket zsebcomputereknek hívni.

Ha megnézzük a PC Aréna androidos okostelefon kínálatát, láthatjuk, mennyire széles a paletta. Ebből is tudhatjuk, hogy rengeteg telefonban találkozhatunk ezzel a Google által fejlesztett operációs rendszerrel, mely a világon az egyik legelterjedtebb.

Android vs. iOS

A másik top operációs rendszer az iOS. Ezt az Apple fejleszti, kifejezetten a saját készülékeire. Így ezzel kizárólag iPhone okostelefonokon fogunk találkozni.

A két gyártó operációs rendszere különbözik egymástól, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A felhasználók között ugyanakkor megy a rivalizálás, mindenkinek az általa már megszokott rendszer tetszik jobban.

Van azonban valami, ami az Android mellett szól.

Kinek való az androidos okostelefon?

Sokkal több mindenkinek, mint ahány embernek az iOS, ez biztos! Ugyanis az Apple csak prémium, csúcskészülékeket gyárt, így ezek mindig magas árkategóriába kerülnek. Ráadásul jellemzően az árukat is elég jól tartják. Azaz ha valaki iOS-es telefont szeretne, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Ezzel szemben az androidos telefonok széles kínálata elérhető a piacon, és nem csak a prémium kategóriában. Egészen a belépőszinttől kezdve a középkategórián át a legújabb, legjobb készülékekig mindent be lehet szerezni ilyen operációs rendszerrel. Épp ezért gyakorlatilag az összes ügyféligényt kielégítik ezek a készülékek. Mindenki meg fogja találni azt a típust, amire szüksége van, és amire lesz is elég pénze.

Mik az androidos okostelefonok előnyei?

Az árról és a széles termékpalettáról már volt szó. Viszont vannak további előnyeik is. Ilyen például a bővíthető tárhely. Nem minden készülék esetén, de soknál elérhető ez a lehetőség. Márpedig ha valaki szeret sokat fényképezni vagy videózni, akkor szüksége lehet több tárhelyre, mint amit egy okostelefon kínálni tud. A memóriakártyákat cserélgetve gyakorlatilag végtelen tárhely áll a rendelkezésére annak, aki egy ilyen androidos okostelefont választ.

Emellett ne feledkezzünk meg a nosztalgia faktorról és a praktikusságról sem. Egyre többen keresik a hagyományos nyomógombokkal is rendelkező telefonokat. Emellett az idős nagyszülőknek hiába adnánk egy iPhone-t, ők hamarabb fogják megtanulni egy nagy nyomógombokkal rendelkező készülék kezelését.

És akkor még nem is beszéltünk az esztétikáról. Mindenkinek más tetszik. És ha az Android mellett tesszük le a voksunkat, akkor számos gyártó különböző modelljei közül válogathatunk.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss