Tippek

Miért érdemes jogosítványt szerezni?

Kép forrása: Freepik

Egy régebbi tanulónkat kértük meg, hogy mondja el, mit tapasztalt azóta, hogy önállóan vezet. Bence szívesen írta meg tapasztalatait, aki Budapesten, a ReadyGo Autósiskolában szerezte meg a jogosítványát.

Amikor először gondolkodtam a jogosítvány megszerzésén, számos kérdés merült fel bennem. Vajon mennyire lesz hasznos a mindennapjaimban? Megéri-e az időt és az energiát, amit a tanulásba fektetek? Azóta rájöttem, hogy a jogosítvány megszerzése nem csak a szabadság és mobilitás érzését adja meg, hanem a mnkavállalásban is segített.

Ma már nem tudnám elképzelni nélküle az életem

A jogosítvány megszerzése hihetetlenül megkönnyíti a mindennapi dolgokat. Nem kell többé a tömegközlekedés menetrendjéhez igazodni, és nem kell aggódni a hosszú, fárasztó gyaloglások miatt sem. Amióta vezetek bármikor, bárhova eljuthatok, anélkül, hogy a közlekedési eszközökre kellene figyelnem. Egy esti program, vagy egy baráti összejövetel így akkor ér véget, amikor szeretném, nem kell nézni, mikor megy az utolsó busz.

Új munkám lett egy ipari parkban, amihez autó is kell

Másodsorban, a jogosítvány megszerzése a munkáim során is új lehetőséget nyit meg. Olyan állásokra tudtam jelentkezni, melyet előtte autó és jogosítvány nélkül meg sem próbáltam volna, mert túl messze voltak, vagy mert a tömegközlekedés nem volt elég megbízható. A munkába járás egy ipari parkban így egyszerűbbé vált és jobban is fizetnek.

Már szeretek vezetni

Az autózás lehetővé tette számomra, hogy új helyeket fedezzek fel és új élményeket szerezzek, amelyek korábban szinte elérhetetlenek voltak. Néha csak úgy beülünk a kocsiba a barátnőmmel és megyünk felfedezni helyeket, nézni, fotózni.

A jogsira spórolni kellett, de megérte

Ez mind jól hangzik ám a jogosítvány megszerzése nem volt egyszerű feladat. A spórolt pénzemhez még apu is adott annyit, hogy végül a diploma után beiratkozhattam a ReadyGo Autósiskola tanfolyamára.

Szempont volt, hogy ha már elkezdem a tanulást, akkor minél előbb meglegyen a B kategóriás jogsim. Velük ez folyamatosan ment, az elmélet után nem kellett várni az oktatóra, hamar kezdtem a gyakorlati vezetést.

Most már legalább egy fél éve önállóan vezetek és mindenkit arra biztatok, hogy amint lehet, szerezze meg a jogsiját, nem érdemes várni vele.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss